Zdravlje 02. kolovoza 2023.

Nikolina je izgubila 8 kilograma i doslovno blista! Pogledajte njezinu transformaciju

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Prošla su tri mjeseca otkako smo započeli s projektom ''Let's Get Fit!'' i naše kandidatkinje stavili pred izazov usvajanja zdravih navika, a sada je vrijeme da vidimo njihove rezultate! Nikolina Dukić Delija, najmlađa od naše tri kandidatkinje, izgubila je 8 kilograma i brojne centimetre i priznaje da čak i okolina vidi koliko je sada zadovoljnija sobom

Portal missZDRAVA već drugu godinu zaredom, ovaj put u suradnji s trgovačkim lancem Tommy, organizira projekt "Let's Get Fit!" s ciljem da zajedničkim snagama promijenimo rutinu naših čitateljica i pomognemo im da steknu zdrave navike koje će provoditi u svom svakodnevnom životu. Jedna od čitateljica koja se prijavila na naš natječaj i pobijedila je 28-godišnja Nikolina Dukić Delija, magistra inženjer urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša. 

Klikni i saznaj više o projektu "Let's Get Fit!''

Kako je sve počelo

Nikolina je od početka imala jasno definirane ciljeve. Prvenstveno je imala želju dovesti se u formu, zbog sebe i svog zdravlja, željela se osjećati zadovoljno u svojoj koži i zračiti samopouzdanjem i zadovoljstvom, ali i razviti zdrave životne navike koje će održavati i nakon završetka projekta.

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

"Prijavila sam se na ovaj natječaj iz razloga što želim promijeniti svoje životne navike i prehranu, povećati fizičku aktivnost i razviti zdraviji pristup prema sebi, ali mi je za početak potrebno da me se pogura i ispravno savjetuje", rekla nam je na početku projekta 28-godišnja Nikolina koja je priznala da joj nedostaje dosljednosti i upornosti u pomjeni navika.

Prije upuštanja u Let's Get Fit! izazov Nikolina nije imala plan prehane, niti je unaprijed pripremala uravnotežene obroke, a njen jelovnik najčešće se svodio na jednostavne ugljikohidrate. Upravo zbog manjka organizacije kada je planiranje obroka u pitanju, Nikolina je jela s nogu i u brzini, a sve to smo odlučili promijeniti iz korijena. 

Upravo zato smo u pomoć pozvali naše Zdravolovce. Fitness trener, mag. cin. Marino Bašić je Nikolini bio na raspolaganju za sva pitanja i pomoć oko odabira vježbi, a u njegovom fitness centru Basic GYM ONE na Velesajmu uz podršku tima trenera Nikolina je protekle mjesece vježbala 3 puta tjedno. Nutricionistice Sandra Krstev Barać i Petra Sliško pobrinule su se da Nikolina dobije smjernice za zdravu i uravnoteženu prehranu i prilagođeni jelovnik koji su joj pomogli da čim prije dostignu željene ciljeve, a psihologinja Sandra Đurijanček joj je pomogla održati fokus i motivaciju tijekom ova 3 mjeseca.

Rezultati nakon 3 mjeseca

Iako je predviđala da će joj promjena prehrane, planiranje obroka i održavanje ustrajnosti u vježbanju teško pasti, Nikolina je usvojila sve savjete i smjernice stručnjaka te je uspješno dogurala do kraja izazova. Priznaje da nije bilo trenutaka kada je poželjela odustati, no bilo je težih dana.

 | Author: pixsell Foto: pixsell

''U takvim danima bih sama sebe s pozitivnim riječima i mislima pogurala i natjerala se otići na trening i odvojiti više vremena za kvalitetan i zdrav obrok. Smatram da u ovom periodu transformacije nisam sumnjala u sebe i u rezultate, kakvi god oni bili, jer je svaki napredak, koliko god mali bio, bitan'', rekla je za missZdravu Nikolina.

Na Nikolini je vidljiva velika promjena u fizičkom izgledu, a ono što nam je posebno drago je to da se Nikolina osjeća zadovoljnije i samopouzdanije. Njezin osmijeh na licu to i potvrđuje.

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

''Osobno sam zadovoljna rezultatima, jer sam razvila zdravije navike i nastojat ću ih održavati. Osjećam se bolje i fizički i psihički što je najvažnije, ali ni rezultati nisu loši  i zadovoljna sam što sam izgubila 8 kilograma'', priznala je Nikolina i dodala: ''Moja obitelj i prijatelji, koji su mi podrška od početka, su također zadovoljni rezultatima i mislim da i oni vide promjene, prvenstveno jer vide da sam zadovoljnija sobom''.

Ako se želite hraniti zdravo i kupovati uvijek svježe proizvode hrvatskog podrijetla, svakako posjetite Tommy #TvojeMisto za dnevno svježu ponudu omiljenih namirnica. U ponudi imaju više od 70% proizvoda hrvatskog podrijetla. U Tommyjevoj ponudi se nikada nije našla niti jedna jabuka stranog podrijetla! Sve jabuke u Tommyju isključivo su hrvatskog podrijetla. Posjetite Tommy prodavaonicu ili Tommy web shop i pronađite inspiraciju za zdrave prehrambene navike jer je pravo vrijeme za pozitivne promjene.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.