Zdravlje 26. listopada 2021.

Neurospine - vrhunska zdravstvena skrb za zdravlje kralježnice

Foto: shutterstock Specijalna bolnica Neurospine za neurokirurgiju, ortopediju i anesteziologiju okuplja vrhunske specijaliste koji multidisciplinarnim pristupom postavljaju dijagnozu i preporučuju optimalnu metodu liječenja
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Zdravlje ima neprocjenjivu vrijednost u našem životu jer kad smo zdravi živimo sretnije i ispunjenije. Sretniji se možemo posvetiti i našim najmilijima, hobijima, sportu, poslu. No s godinama naše tijelo stari i mijenja se i tijekom života susrećemo se s raznim bolovima koji nam narušavaju kvalitetu svakodnevice. Kad se radi o našem zdravlju, želimo najbolje savjete, skrb i liječenje.

Specijalna bolnica Neurospine za neurokirurgiju, ortopediju i anesteziologiju okuplja vrhunske specijaliste koji multidisciplinarnim pristupom postavljaju dijagnozu i preporučuju optimalnu metodu liječenja.

Vrhunski educirani stručnjaci iz različitih područja medicine s dugogodišnjim iskustvom dostupni su za dijagnostiku i liječenje šest dana u tjednu, a misija ove bolnice je pružanje vrhunske zdravstvene skrbi individualizirane bolesniku i temeljene na znanstvenim i stručnim dokazima.

Patiš li od bolova u određenoj točki na tijelu ili te boli cijelo tijelo, osjećaš li trnjenje, bol i slabost u rukama i nogama, imaš li česte glavobolje ili se žališ na vrtoglavicu, omaglice, osjećaj nesvjestice, svaki pacijent dobiva multidisciplinarni holistički pristup s ciljem postizanja vrhunskog rezultata u liječenju i vraćanju kvalitete života. To znači povratak poslu, povratak sportu, povratak životu, a sve to uz stručnost, ljubaznost i suosjećanje na putu k ozdravljenju.

 | Author: Promo Foto: Promo Vrhunski educirani stručnjaci iz različitih područja medicine s dugogodišnjim iskustvom dostupni su za dijagnostiku i liječenje šest dana u tjednu, a misija ove bolnice je pružanje vrhunske zdravstvene skrbi

Specijalna bolnica NeuroSpine opremljena je UZV uređajem najnovije generacije za dijagnostiku bolesti krvnih žila glave i vrata te dijagnostiku oboljenja lokomotornog sustava. Nudi prilagođeno liječenje bolnih sindroma kralježnice te individualizirane fizikalne rehabilitacije nakon operacija.

Uz vrhunsku zdravstvenu skrb te najveću moguću udobnost pri svakom koraku oporavka pacijentu su na raspolaganju:

  • Minimalno invazivne spinalne intervencije pod RTG kontrolom
  • Ultrazvučna dijagnostika lokomotornog sustava, dojki i abdomena
  • Color Doppler krvnih žila glave i vrata
  • Najsuvremenije metode fizikalnog liječenja (DNS)
  • Liječenje boli

Neurospine je specijalizirana zdravstvena ustanova posvećena više djelatnosti, a ispred svake te čekaju specijalisti s vrhunskom izobrazbom i dugogodišnjim iskustvom.

Neurokirurgija

Neurokirurški tim svakom bolesniku pristupa individualno s naglaskom na holistički pristup, točnije postavljanje dijagnoze i izbor optimalne metode liječenja s obzirom na opće stanje, kliničku sliku, neurološki status i nalaze neuroradioloških pretraga bolesnika. Ako je potrebno, neurokirurški tim primjenjuje minimalno invazivne dijagnostičko/terapijske zahvate (dijagnostička/terapijska spinalna intervencija).

Minimalno invazivni dijagnostički i terapijski jednodnevni zahvati u lokalnoj anesteziji otkrivaju uzroke i liječe bolove vratne (cervikalne), grudne (torakalne), slabinske (lumbalne) i križne (sakralne) kralješnice i posljedične bolove u udovima (ekstremitetima).

Anesteziologija

Iz domene specijalnosti anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine stručnjaci Specijalne bolnice Neurospine pružaju najsuvremenije farmakološke i nefarmakološke metode u liječenju i suzbijanju boli (koštano-zglobni kronični i akutni bolovi, kronične i akutne križobolje, neuropatski bolovi, kronični i akutni bolovi kod malignih bolesti).

Ortopedija

Iz domene specijalnosti ortopedije i traumatologije Specijalna bolnica NeuroSpine svojim pacijentima nudi pregled specijalista ortopeda i traumatologa te radiološku (UZV) obradu lokomotornog sustava. Uz navedene specijalnosti i ekspertizu u liječenju bolesti i ozljeda kralježnice ustanova je specijalizirana za liječenje bolesti i ozljeda ekstremiteta kao što su bolesti i ozljede ramena, lakta, šake i ručnog zgloba, kuka, koljena, gležnja i stopala.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Osim kliničkog pregleda i mišljenja u Specijalnoj bolnici nude dijagnostičku obradu u smislu ultrazvučne dijagnostike lokomotornog sustava kao i terapijske metode intraartikularnim injekcijama, visokosuplementnih preparata te kortikosteroidnih depo preparata. Navedeni visokosuplementni preparati značajno usporavaju degenerativne procese u zglobovima te na taj način pomažu očuvanje zglobne hrskavice i odgađaju potrebu za kirurškim liječenjem.

Pacijenti imaju na raspolaganju i ortopedsko savjetovanje u kirurškom liječenju degenerativnih bolesti zglobova kao i ugradnji umjetnih zglobova ramena, kuka i koljena. Također i uslugu savjetovanja o kirurškom liječenju sportskih ozljeda, artroskopskoj kirurgiji te rekonstrukcijama ligamentarnog aparata.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Procjena je prvi kontakt s bolesnikom te neizostavan dio fizioterapijskog tretmana. Pregled fizioterapeuta obuhvaća detaljnu analizu i procjenu općeg stanja, procjenu posture te aktivne i pasivne pokretljivosti. Procjena također uključuje sve potrebne neurološke, ortopedske i funkcionalne testove, a sve u svrhu otkrivanja točnog uzroka problema.

Manualnom terapijom sprječava se, otkriva i otklanja narušenost međusobnih odnosa struktura i funkcija lokomotornog sustava metodama mobilizacije, manipulacije i masaže. U Neurospine koriste se različite manualne tehnike i koncepte vježbanja u prevenciji, liječenju i rehabilitaciji različitih bolnih stanja lokomotornog sustava.

Rezervirajte svoj termin odmah online

Specijalna bolnica Neurospine broj 1 je u regiji kao specijalizirana zdravstvena ustanova posvećena neurokirurgiji, liječenju boli te fizikalnoj medicini i rehabilitaciji, a odlikuju je stručnost, ljubaznost i uslužnost, što potvrđuju i mnogi zadovoljni pacijenti.

Muči li te određena vrsta boli, a ne znaš kako si pomoći, na web stranici Specijalne bolnice Neurospine možeš odgovoriti na nekoliko pitanja o svom zdravlju i odmah rezervirati termin za pregled kod liječnika specijalista ovisno o svojim tegobama. Svoj termin rezerviraj online preko obrasca ili telefonskim pozivom na broj 01 70 777 73.

Pruži sebi i svom zdravlju vrhunsku zdravstvenu skrb i stručnost, ali i suosjećanje na putu k ozdravljenju i vrati si kvalitetu života kakvu zaslužuješ.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.