Zdravlje 21. svibnja 2023.

Kako do preplanule kože u svega par sunčanja?

Foto: Pexels, Yan Krukau

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Interes za preparatima za brzo tamnjenje pojavio se u 1960-ima, kada je kozmetička industrija počela razvijati proizvode za ubrzano tamnjenje kože koji su se razvijali tijekom godina u sve sofisticiranije formule i aplikacije.

Mnogi su ubrzo prepoznali prednosti ovih preparata, a to su prekrasan brončani i zdraviji izgled kože, bez potrebe za dugotrajnim izlaganjem suncu. 

Posljednjih godina preparati za tamnjenje su dostigli vrhunac popularnosti, a na tržištu postoji pregršt proizvoda za tamnjenje koji u kombinaciji s malo sunca i nekoliko korisnih savjeta predstavljaju sigurnu i učinkovitu metodu tamnjenja bez puno muke. 

Prirodni preparati za tamnjenje, kao što su ulja, maslaci i kreme, mogu pomoći u postizanju željenog osunčanog izgleda kože bez potrebe za dugim izlaganjem suncu. No, potrebno je znati koje proizvode birati i kako ih koristiti. Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta uz pomoć kojih ćete postići prekrasan preplanuli ten uz minimalno izlaganje suncu, bez opasnosti od opeklina i oštećenja kože.

 | Author: Biovitalis Foto: Biovitalis

Odaberite kvalitetne proizvode za tamnjenje kože

Kada odaberete proizvod za tamnjenje kože, obratite pažnju na sastojke i izbjegavajte one koji sadrže štetne sastojke. Umjesto toga, odaberite proizvode koji su napravljeni od prirodnih sastojaka poput ekstrakta mrkve (beta-karotena), ulja kokosa ili avokada. Beta-karoten je dobro poznat po ubrzavanju tamnjenja kože za vrijeme sunčanja, ali i zaštiti kože od UV zračenja. Beta-karoten u kombinaciji s njegujućim uljima omogućuju brzo tamnjenje čak i u dijelovima dana kada sunce nije toliko intenzivno. 

 | Author: Biovitalis Foto: Biovitalis

Isprobajte BIOVITALIS Čarobni set za tamnjenje s beta-karotenom za brzo postizanje i očuvanje brončane preplanulosti. Set se sastoji od Čarobnog maslaca za brže tamnjenje s SPF 15 i dragocjenim biljnim uljima masline i avokada koja potiču tamnjenje i obnavljaju i hrane umornu i isušenu kožu te Zlatne kreme za očuvanje preplanulosti obogaćene umirujućim prirodnim sastojcima: uljem slatkog badema, aloa verom i ekstraktom nevena.

Pripazite na redoslijed nanošenja proizvoda

Preporučuje se da se prvo nanese zaštitna krema sa SPF faktorom, a zatim sredstvo za ubrzano tamnjenje. Ovo je važno jer SPF faktor štiti kožu od štetnih UV zraka sunca, dok sredstvo za ubrzano tamnjenje pomaže u postizanju željenog tamnijeg izgleda kože. Na taj način se može postići ravnomjerno tamnjenje bez opeklina i dugoročnih oštećenja kože. Obratite pažnju na visinu SPF faktora i odaberite ga prema svojoj koži i izloženosti suncu. Također je važno napomenuti da se nakon nanošenja sredstva za ubrzano tamnjenje, koža ne smije izlagati suncu u najtoplijem dijelu dana kako bi se izbjegli opekline i druge neželjene posljedice. Ukoliko proizvod za tamnjenje u sebi već ima SPF, tim bolje. 

Ne pretjerujte s količinom proizvoda za tamnjenje

Nakon nanošenja SPF zaštite, nanesite sredstvo za tamnjenje u ravnomjernom sloju. Pazite da ne pretjerate s količinom i obratite pažnju na teško dostupna područja poput leđa i stražnjice. Također, nemojte nanositi sredstvo na preosjetljive dijelove kože poput lica.

Redovito obnovite sredstvo za tamnjenje

Kako bi vaša koža ostala tamna i sjajna, obnavljajte sredstvo za tamnjenje svakih nekoliko dana ili prema uputama proizvođača. Izbjegavajte nanošenje previše sredstva kako biste izbjegli mrlje na koži i odjeći.

 | Author: Biovitalis Foto: Biovitalis

BIOVITALIS Božanstveni set za tamnjenje osigurava ekstra brzu i dugotrajnu preplanulost uz suho ulje SPF 15 i kremu sa shimmerom. Božanstveno ljetno ulje s mrkvom i egzotičnim buritijem pobrinut će se za zavodljiv preplanuli ten, a bazni SPF15 za bezbrižan užitak na suncu. Svi znamo da je fotostarenje jedan od glavnih uzroka starenja kože i baš zato ovo ulje štiti kožu od UVA i UVB zračenja. Božanstveni set sadrži i Zlatnu kremu za očuvanje preplanulosti. Odličan je izbor za njegu kože nakon sunčanja i korištenja proizvoda za brže tamnjenje, a može se koristiti i svaki dan. 

Izbjegavajte izlaganje suncu u najtoplijem dijelu dana

Najbolje vrijeme za sunčanje je ujutro ili kasno popodne, kada su sunčeve zrake manje intenzivne. Izbjegavajte sunčanje u najtoplijem dijelu dana, od 11 do 16 sati, kako biste izbjegli opekline i druge štetne učinke. Preparate za brže tamnjenje obavezno kombinirajte s kremom sa zaštitnim faktorom - SPF 30 ili SPF 50.

Održavajte svoju novu boju postojanom

Njega kože ključna je za njezino zdravlje, kao i za održavanje preplanulog tena. Lice je prvi dio na našem tijelu koji gubi preplanulost. Kako biste održali preplanulu boju lica, obavezna je njega nakon sunčanja. Preporučuje se korištenje ovlaživača za lice, losiona i krema čija je glavna zadaća upravo očuvanje preplanulog tena. Stoga je bitno redovito nanositi hidratantnu kremu i to od glave do pete, ujutro i navečer prije spavanja, barem dva puta dnevno. Ako je koža dovoljno hidratizirana, njezina boja dobivena sunčanjem može se zadržati i nekoliko dodatnih tjedana.

 | Author: Biovitalis Foto: Biovitalis

Zlatna krema za očuvanje preplanulosti odličan je izvor ukoliko želite što duže očuvati svoj brončani ten. Krasi je lagana i prozračna formula, obogaćena umirujućim prirodnim sastojcima. Ulje slatkog badema, aloe vera i ekstrakt nevena omogućuju Zlatnoj kremi dubinsku hidrataciju i umirivanje kože nakon izlaganja suncu. Ona produžuje brončanu preplanulost kože i naglašava je zlatnim pigmentom. Zlatna krema dostupna je zasebno, ali i u BIOVITALIS Zlatnom setu za tamnjenje koji sadrži i Zlatni maslac za brže tamnjenje. Ovaj duo odlično se nadopunjuje i omogućuje da se boja dobije brzo i dugo zadrži. Osim zlaćane preplanulosti, Zlatni set dubinski njeguje i omekšava kožu svojim hranjivim prirodnim sastojcima. 

Pripremite se za ljeto na vrijeme! Iskoristite akcijsku ponudu na BIOVITALIS webshopu i osigurajte si prekrasan preplanuli ten uz setove za brzo tamnjenje koji su dostupni po 40 posto nižoj cijeni. Akcijska ponuda odnosi se na Čarobni set, Božanstveni set i Zlatni set, a u bogatoj ponudi pronaći ćete i kozmetiku za njegu kože nakon sunčanja, kao i veliki broj krema s SPF-om.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.