Zdravlje Prirodno liječenje 28. prosinca 2017.

Domaći pripravak od oraha protiv hipotireoze

Orasi_2
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Orasi su puni omega - 3 masnih kiselina koje povoljno djeluju na krvne žile i poboljšavaju pamćenje jer pomažu u razvoju više od tridesetak neurotransmitera za moždane funkcije.

Smanjuju različite upale u organizmu i opuštaju krvne žile, što je jako važno onima koji imaju problema sa srcem jer smanjuju razine "lošega" kolesterola u krvi i rizik od razvijanja krvnog ugruška.

Možda te zanima... "Štitnjača je bila krivac za moje debljanje i depresiju'' Zdravlje
  • Za zdravu štitnjaču - u jednakom omjeru pomiješaj mljevene zelene orahe (veličine lješnjaka) s medom. Ostavi na tamnom mjestu 30 dana. Uzimaj jednu čajnu žlicu na dan protiv hipotireoze.
  • Tinktura protiv tumora - usitni 150 grama korijena valerijane, 50 grama muškatnog oraščića i 50 grama pupoljka breze, prelij s pola litre votke ili rakije te dodaj 150 grama cijelih ljuski zelenih oraha. Uzimaj 15 kapi u 1 dl vode, tri puta na dan pola sata prije obroka.

Tri razloga zbog kojih trebaš jesti orahe svaki dan

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      bilja

      Sviđa mi se ovaj recept ali me zanima koji omjer je meda i oraha.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.