Psiha i seks Moje emocije 19. rujna 2016.

Uz ove korake nauči kako prestati biti mrzovoljna

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Često se osjećaš bezvoljno, zatvorena si u četiri zida i pomalo mrziš cijeli svijet? Takvo ponašanje i emocije su veoma loši za tebe i tvoje zdravlje..Zato nauči kako pobijediti mrzovolju – u nekoliko jednostavnih koraka.

Za početak, prehranu obogati namirnicama koje sadrže vitamin B. Uz ovaj vitamin, tvoj organizam će imati dovoljno energije, a ti ćeš biti opuštenija. Jedi više povrća poput graha, graška i leće, jer ono pozitivno utječe na mozak. Osim toga, bogato je folnom kiselinom, a nedostatak folne kiseline u organizmu uzrokuje depresiju.

Saznaj više o radionici za osobni razvoj i osvoji sudjelovanje u istoj.

Uz vježbe disanja i masaže eteričnim uljima pobijedi depresiju

Moraš se osloboditi negativne energije. Sjedni, zatvori oči i duboko diši. Dok razmišljaš o problemima koji te muče, svakim izdisajem zamisli da si izbacila sve probleme iz sebe. Ovu vježbu radi svaki dan, najmanje dva puta. Prakticiraj masažu esencijalnim uljima. Koristi ulje lavande, majčine dušice, kamilice ili bademovo ulje. 

Što više vremena provedi na svježem zraku i trudi se što više rekreirati u prirodi. Potrudi se da u svom domu imaš što više prirodne svjetlosti, jer će to pozitivno utjecati na tvoje raspoloženje. 

Druži se s prijateljima

Odaberi one koji te neće zamarati svojim problemima i kojima ti nećeš pričati o svojim problemima. Smij se i uživaj u njihovom društvu. Ako te nadvladaju emocije, nemoj ih potiskivati. Ispričaj dragoj osobi kako se osjećaš. Nikada nemoj sebi dopustiti da loše emocije zadržavaš u sebi.

Što god da te se događa u životu, uvijek pogledaj pozitivnu stranu. Trudi se u svakoj situaciji pronaći nešto dobro.

Kako naučiti razmišljati pozitivno?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.