Psiha i seks Moje emocije 19. prosinca 2020.

Susret Jupitera i Saturna nakon 800 godina 21. prosinca donosi nam bolja vremena

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovih dana na nebu se zbiva vrlo rijedak i moćan aspekt dva planeta giganta, Jupitera i Saturna. Iako se na svojoj putanji susreću svakih 20 godina, ovoga puta njihov ‘dodir’je drugačiji. Drugačiji je zato što zajedno prelaze iz zemljanog znaka jarca u zračni znak vodenjaka, tako da njihova konjunkcija, tj. astrološki aspekt spajanja dva planeta na ne većoj orbiti/udaljenosti od 10 stupnjeva, počinje u jarcu i nastavlja se u vodenjaku.

Ovih dana na nebu se zbiva vrlo rijedak i moćan aspekt dva planeta giganta, Jupitera i Saturna. Iako se na svojoj putanji susreću svakih 12 godina, ovoga puta njihov ‘dodir’je drugačiji. Drugačiji je zato što zajedno prelaze iz zemljanog znaka jarca u zračni znak vodenjaka, tako da njihova konjunkcija, tj. astrološki aspekt spajanja dva planeta na ne većoj orbiti/udaljenosti od 10 stupnjeva, počinje u jarcu i nastavlja se u vodenjaku. Takav rijedak fenomen zadnji put se dogodio prije otprilike 800 godina. Oni će tako zajedno biti na nultom stupnju vodenjaka od 19.12.2020. do 24.12.2020., a egzaktna konjunkcija tj. kada su oba točno jedan pored drugoga je 21.12.2020. i upravo taj period je od astrološke važnosti.

Potpuno različite energije dva planeta mogle bi dovesti čovječanstvo u ravnotežu

Planeti Saturn i Jupiter su po svojoj prirodi dosta različiti. Saturnova energija povezana je s redom, disciplinom, ograničenjima, teškim i sporim procesima odrađivanja neminovnog. Njegov položaj u natalnom horoskopu ukazuje na one situacije koje osoba doživljava kao teške, dugotrajne i neizbježne (npr. otplata duga i sl.). Grci su ga nazivali Kronos, otac vremena. Njegov upliv suštinski je karmičke prirode i predstavlja one situacije u životu koje su nam se vratile kao rezultat naših djelovanja u prošlosti i sada u obliku neminovnih događaja dolaze ‘na naplatu’ kako bi se to djelovanje/karma neutraliziralo. Ipak, dublje razumijevanje Saturna daje nam priliku da ga upoznamo kao velikog učitelja koji nas podučava vrijednim životnim lekcijama, od kojih je najvažnija spoznaja uzroka i posljedica u našim akcijama. Tako da nakon naučenih lekcija, neminovnih događaja u obliku sudbine, ‘otplaćenih dugova’ imamo priliku stvoriti bazu mudrijem i ispunjenijem životu, držeći pod kontrolom one sile u nama koje nas vuku u nepovoljno djelovanje. U tom pogledu Saturn predstavlja i konstrukciju, nosivu građu novog i trajnoga na novim, čišćim temeljima.

Možda te zanima... Koji će znakovi ovih blagdana imati najviše sreće u ljubavi i seksu? Psiha i seks


Jupiter predstavlja rast, širenje, ekspanziju, upliv optimizma, entuzijazma i finijih ideja i radnji koje nam život čine ushićenijim, poput filozofije, duhovnog razvoja, putovanja. Njegova energija u životu se ispoljava kao sposobnost da težimo višim ciljevima, da podučavamo druge višim istinama, a na kraju krajeva da budemo radosni i pozitivni. Jupiter, Fortuna Major ili Velika Sreća kako su ga nekad zvali, donosi dar s neba na zemlju, najčešće u obliku duhovne istine koja se rađa unutar pojedinca i razvija toliko snažno da ga cijeloga prožme stvarajući entuzijazam i optimizam koji iz njega naprosto zrači, a koji je također sposoban prenijeti drugima kako bi i oni sudjelovali u objavi te istine. U tom kontekstu, jedna od suštinskih odlika Jupitera je vjera koju on donosi i koja može postojati unutar čovjeka i živjeti poput nepresušnog izvora.

Možda te zanima... Darovi koji će najviše razveseliti svaki od horoskopskih znakova Psiha i seks


I sada se ta dva planeta susreću ne svojoj putanji na nultom/prvom stupnju znaka vodenjaka, znaka čovjeka. Kada gledamo simbol vodenjaka vidjet ćemo čovjeka koji nosi vrč i proljeva ga prema dolje. Ovaj arhetip zapravo prikazuje anđela, ali i Ganimeda koji prenosi nebesko znanje ljudima sipajući ga iz vrča na Zemlju, on ga sam ne pije, već ga dijeli... dakle, on je taj koji donosi nebesku vodu smrtnicima, kako bi i oni imali udjela u misterijama neba. Vodenjak kao znak upravo to i simbolizira, humanizam, prijateljstvo, ali i slobodu. Slobodu da budemo ono što jesmo ili vjerujemo da jesmo, slobodu izbora, slobodu misli, slobodu od svega onoga što nas sputava da budemo ljudi.

Možda te zanima... Iznenadit će te tko je na vrhu liste najemotivnijih horoskopskih znakova Psiha i seks

Znak humanitarnih ideja koji je sposoban na prvo mjesto staviti dobrobit drugih, istinu koja će ljudima pomoći da imaju jasniju sliku stvarnosti, onaj koji donosi znanje oslobođeno od umne spekulacije, predrasuda i straha.. Upravo je to princip novoga ciklusa koji je pred nama, a Jupiter i Saturn zajedno otvaraju mu vrata! Konjunkcija ta dva planeta na neki način označava spajanje nebeskih (Jupiter) i zemaljskih (Saturn) sila. Oni su i svojevrsna suprotnost jedan drugome, koji poput yina i yanga  zajedno čine cjelinu. Gdje Jupiter širi, Saturn sužava, gdje Jupiter donosi sadržaj, Saturn daje okvir, gdje Jupiter donosi nadahnuće iz najviših sfera, Saturn im otvara put da mogu postojati na materijalnoj razini. Imamo dakle nebeski/božansku objavu (Jupitera) i načelo realiteta (Saturna) koji se ovoga puta združuju i rade u službi čovjeka (vodenjak) kako bi mu donijeli istinu, znanje i novi princip za novo doba.

Ovaj astrološki utjecaj bit će spor i dugotrajan

Kako su oba planete spora i velika, njihov će upliv biti takav, spor i dugotrajan. Nije realno za očekivati da će se išta promijeniti preko noći, niti da će promjena koja se događa zahvatiti svakoga. Konjunkcija 21.12., ujedno i na zimski solsticij, označava početak jednog dugotrajnog razdoblja kojega mi na neki način iniciramo upravo sada, ona je prva zraka svjetla na kraju tunela mračnoga razdoblja koja će u godini koja slijedi postajati sve jača i jača. Ipak, biti će savršeno dovoljna da jasno ukaže na ispravan put koji je pred nama. Može se očekivati da će zbog upliva Jupitera postajati sve važniji aspekt vjere koju čovjek nosi u sebi, bez obzira na to kojem pravcu ‘vjerovanja’ pripada.

Možda te zanima... Ljubavni horoskop za prosinac za sve znakove Psiha i seks

Onaj koji vjeruje ima unutarnji oslonac u božansko, u duhovno, on je svjestan svoje povezanosti sa Izvorom i u njega ta bi vjera mogla još više jačati. Na neki način možemo reći da se polako stvara nova struktura koja će preokrenuti tijek zbivanja i smanjiti dosadašnje podjele ljudi po pitanju vjerovanja. Iako su možda pripadali raznim pravcima, počet će se približavati jedni drugima, prepoznajući se kao braća jer iako su se molili različitim bogovima, upravo im je vjera poveznica za razliku od onih koji vjeru nikad nisu iskusili. I vjera (Jupiter) koja je dugo bila na kušnji, tj. prolazila test vremena (Saturn), sada će iz onih koji su posijali njeno sjeme u svojoj duši, početi klijati i izrasti u prekrasno drvo. Taj, koji je svjestan, budan i nosi ljubav u sebi, može uvijek nahraniti drugoga.

Postavlja se mnogo pitanja je li možda 21.12.2020, a ne 21.12.2012. kako smo mislili, je li ovo početak Ere Vodenjaka, ulazimo li u Satya Yugu, dolazi li Novi Jeruzalem, je li Kalki spreman sići s Kotača Vremena, je li čovjek dovoljno sazrio da bude dostojan zvati se čovjek? Ne znam sve odgovore, ali znam jedno - biti će zanimljivo promatrati i svjedočiti zbivanjima koje nam je Nebo pripremilo. Jer kako gore, tako i dolje.!

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      mawow

      My companion is making $77 hourly at the PC. He has been laid off from work 5 months prior, yet a month ago he rounded up $10258 by simply telecommuting with program he uncovered on the web. This is the thing that he does. Give it a shot yourself...Visit Now... earn75.com

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.