Psiha i seks Moje emocije 07. ožujka 2018.

Pročitaj kako je 6 žena s jednom riječi definiralo svoju anksioznost

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Anksioznost je jedna od najčešćih mentalnih bolesti u Americi, više pogađa žene, a od nje boluju čak i slavne osobe za koje se pak misli da mogu imati što god požele, poput Selene Gomez, Ellie Goulding i Amande Seyfried. Mi ti donosimo ispovijesti stvarnih osoba, koje su stručnjaci za portal Prevention tražili da opišu svoj problem u jednoj riječi.

Anksioznost je nesanica

"Moja anksioznost stvara mi puno problema sa spavanjem. Budim se rano kako bi mogla vježbati jer mi vježba pomaže smiriti se, ali po noći mi je teško zaspati jer mi se mozak ne želi isključiti. Tako da sam super ujutro, ali 'padnem' popodne jer mi se mozak rijetko gasi. Oh anskioznosti, baš si š**ak!"

Kelsey T., 28, Grand Haven, MI

Anksioznost je paralizirajuća

"Za mene je anksioznost paralizirajuća. Većinu vremena samo želim otići korak unazad i van svakog pogleda, ali kao zaposlena mama, djevojka i poduzetnica, jednostavno ne mogu nestati. Umjesto toga, odem u neku praznu sobu i tamo dišem 5 minuta"

Summer L., 21, Eagan, MN

Anksioznost je smetnja

"Ne patim od jakog oblika anksioznosti, samo dovoljno da me ometa. Pokušala sam meditirati godinama i bilježiti to prije posezanja za lijekovima. Sad se pitam zašto sam toliko dugi čekala zatražiti liječničku pomoć. Puno mi je pomogla."

Rebecca G., 36, Burnsville, MN

Vaga-Ljutnja Možda te zanima... Bijes, anksioznost i perfekcionizam: Koje bolesti uzrokuju i kako si pomoći? Psiha i seks Možda te zanima... 13 koraka uz koje ćeš smanjiti anksioznost i osjećati se bolje Psiha i seks

Anksioznost je gubitak sebe

"Kada sam najviše anksiozna, osjećam se kao sasvim druga osoba. To je kao da počneš luditi, mislim da više ne znam tko sam."

Hannah S., 25, Grand Rapids, MI

Anksioznost je PTSP

"Dijagnosticirali su mi PTSP nakon što sam proživjela Veliki potres (World Series) 1989. Puno ljudi ne razumije da je PTSP jedna vrsta anksioznosti i jednako je strašan. Zbog mog zastrašujućeg iskustva sada imam nekoliko nezamislivih fobija koje uključuju vrijeme i prijevoz. Znojenje, vrtoglavica i hiperventilacija su najčešći načini kroz koje se manifestira." 

Kim T., 49, Lakeville, MN

Anskioznost je pranje zubi dok ne prokrvare

"Imam opsesivno kompulzivni poremećaj, koji je jedna vrsta anksioznog poremećaja. Stresiram se oko bacila i bolesti pa opsesivno perem zube i ruke. Moj zubar mi je čak rekao da prestanem prati zube u tolikoj količini. A tu je i moja opsesija s kvakama i otvaranjem vrata bez da ih dodirujem...iscrpljujuće je"

Mary R., 51, Westerville, OH

Tvoje tijelo odaje jesi li tjeskobna

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.