Psiha i seks Seks i veze 04. srpnja 2022.

Prednosti i nedostatci seksa u vodi, dobro je znati

Foto: shutterstock Seks u moru
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Seks u moru čini se privlačnim, zar ne? Postoji toliko vrućih, kultnih filmskih scena koje uključuju seks u vodi i momentalno nam zagolicaju maštu.

"Seks u vodi je svakako nešto što ne trebaš prekrižiti sa svog popisa seksualnih želja, iako u stvarnosti ne ide sve tako glatko kao na filmu, a može biti i pomalo rizično za zdravlje", kaže seksualna terapeutkinja Debra Laino. Velika je prednost, kaže Laino, potisak koji voda daje. To omogućuje tebi i tvom partneru da isprobate različite poze koji bi možda bilo nezgodno izvoditi na suhom. 

"Seks u vodi također može biti malo rizičan, ako je na javnom mjestu, a zasigurno može uzbuditi i zakuhati rutinu, čak i ako se radi samo o zajedničkom kupanju", kaže Laino. A promjena rutine i isprobavanje novih stvari vašu vezu mogu učiniti dubljom, dodaje ona. Naravno, seks u vodi malo je drugačiji od seksa ispod plahti i može iziskivati vješto manevriranja kako bi bio što ugodniji.

Zajednički orgazam: Uz ovih 6 savjeta istovremeno do vrhunca

"Ako ste u kadi, bazenu ili hidromasažnoj kadi, svakako se oslonite na nešto kako se ne biste potopili ili izgubili ravnotežu", kaže Laino. "Također ćete htjeti započeti s puno predigre, budući da se vlažnost obično gubi u vodi. Uvijek preporučujem da sjednete na svog partnera, polako uzdižete i puno ljubite kako bi uzbuđenje ostalo visoko", kaže Laino.

Seks i muškarci Možda te zanima... Iz muškog kuta: Koliko je seks važan u vezi? Psiha i seks

Ipak, spolni odnos u vodi može zadati rizik od nekoliko različitih infekcija. Postoji nekoliko potencijalnih problema kojih bi trebala biti svjesna.

seks u vodi | Author: shutterstock Foto: shutterstock Seks u vodi nije samo stvar napravljena za filmski ekran -svakako je nešto što trebaš prekrižiti i sa svog popisa seksualnih želja

Nećeš biti toliko vlažna

Čini se da bi voda bila sjajan lubrikant - uostalom, mokra je. Ali to zapravo nije tako: "Voda uopće nije dobar lubrikant", kaže Jessica Shepherd, medicinska sestra sa sveučilišta Baylor. Također može isprati prirodno mazivo koje tijelo stvara i isušiti rodnicu, kaže ona. Kao rezultat toga, bit će teže zadržati vlažnost tijekom seksa u vodi.

Suhoća će dovesti do "vaginalnih suza"

Taj nedostatak podmazivanja može predstavljati problem, a može dovesti i do povećanog trenja u rodnici, kaže dr. Shepherd. I ne govorimo o dobroj vrsti trenja. Imaj i ovo na umu: ako tvoj partner nosi kondom, veće trenje povećava vjerojatnost da će se rastrgati, kaže ona.

5 najboljih seks poza za postizanje vrhunskog orgazma!

Mogla bi dobiti infekciju

Sjećaš se svih onih bakterija koje žive u vodi? Pa, mogu se zavući u mokraćnu cijev tijekom seksa, povećavajući rizik od razvoja infekcije mokraćnog sustava (UTI), kaže dr. Wider. Odatle, bakterija se može provući kroz mokraćnu cijev do mokraćnog mjehura, gdje može rasti i uzrokovati infekciju urinarnog trakta. A to može dovesti do svih vrsta neugodnih simptoma, poput boli i peckanja tijekom mokrenja, osjećaja kao da moraš neprestance mokriti, pa čak i krvi u mokrenju, navodi američki ured za žensko zdravlje. Profesionalni savjet, dr. Shepherd: Uvijek mokri nakon spolnog odnosa kako bi pokušala isprati bakterije.

Može se povećati rizik od gljivične infekcije

Ovo postaje sve "bolje i bolje", zar ne? Spolni odnosi u vodi mogu povećati rizik od gljivične infekcije, a klor može iritirati rodnicu i poremetiti osjetljivi pH rodnice. Ako se pH poremeti, to može probuditi prekomjerni rast gljivica, što dovodi do infekcije, kaže dr. Shepherd. A to može uzrokovati vaginalni svrbež, bol tijekom seksa i nenormalan iscjedak, prema CDC-u.

Postoji veći rizik od spolno prenosivih infekcija

Žao nam je, ali voda, nažalost, nema čarobna svojstva spolno prenosivih infekcija. S obzirom na to da je pomalo nezgodno koristiti zaštitu pod vodom, a posebno je teško pravilno je koristiti, ovo je prilično problematično. Još jedna važna stvar koju treba imati na umu, prema doktoru Wideru: Trenje zbog seksa može uzrokovati gore spomenute vaginalne suze - a to također može povećati rizik od zaraze SPI (spolno prenosivih infekcija). 

Seks-Par-Ljubav1 Možda te zanima... Stručnjaci otkrivaju: Koliko je seksa "zdravo" u svakoj fazi veze Psiha i seks

Još uvijek možeš zatrudnjeti

Ako se dogodi da netko ejakulira u bazenu ili drugoj vodenoj površini u kojoj plivaš, nećeš ostati trudna, kaže dr. Wider (to je samo urbana legenda). Ali, ako imaš penetrativni seks i partner ejakulira u tebe, onda, možeš zatrudnjeti. "Začeće se i dalje može dogoditi tijekom spolnog odnosa u vodi, zato ga nemoj smatrati oblikom kontracepcije", kaže dr. Shepherd.

Podvodni seks nije baš sterilan

Postoji šansa da u vodi možeš pokupiti neke prilično jake bakterije, uključujući E. coli i salmonelu. Bilo gdje da plivaš, od bazena i vrućih terma s neprikladnom razinom pH, do rijeka, jezera, oceana - možda nije najčišće mjesto za potpuno razgolićavanje i seks. "Postoji šansa da penis potisne bakterije ili druge klice u vaginalni kanal", kaže dr. Wider.

Ako je seks u vodi iznimka, a ne pravilo ne bi trebalo biti štete za zdravlje, zato ne brini ako želiš to isprobati. Samo imaj na umu prije nego što se prepustiš strastima da postoje neki rizici.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.