Psiha i seks Seks i veze 11. rujna 2021.

5 najboljih seks poza za postizanje vrhunskog orgazma!

Poze za ženski orgazam
Foto: Guliver/Shutterstock Dobar seks nadilazi vaginalni odnos, a da bi postigle orgazam, većini žena je potrebna stimulacija klitorisa
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ženski orgazam može biti škakljiva stvar, ali seksualni terapeuti preporučuju određene poze koje te mogu dovesti do vrhunca.

Prevention prenosi studiju iz 2018. godine koju je objavio časopis The Journal of Sexual Medicine. Istraživači su proučavali 1700 novopečenih heteroseksualnih parova, a 43% muškaraca je pogrešno shvatilo koliko često njihove supruge doživljavaju orgazam

Razlog? Dobar seks nadilazi vaginalni odnos, a da bi postigle orgazam, većini žena je potrebna stimulacija klitorisa. Tvoje klitoris sadrži tisuće živčanih završetaka što ga čini važnim faktorom u postizanju vrhunca. 

Ipak, istraživanje pokazuje i da se ne radi samo o klitorisu. U jednom istraživanju iz 2016. godine 64 posto žena izjavilo je da su obično postigle orgazam pomoću kombinirane stimulacije klitorisa i vagine. Ovo su položaji koji će istovremeno pomoći i tebi i tvom partneru da postignete vrhunac.

Mačka

Zašto? Poznata po kratici CAT (coital alignment technique), tehnika koitalnog poravnanja, ovu pozu podržava i znanost jer oba partnera dolaze do orgazma postavljanjem tijela uz tijelo. Posebno je sjajan za žene jer nudi maksimalnu stimulaciju klitorisa. Jedno istraživanje objavljeno u časopisu "Sex and Martial Therapy" otkrilo je da žene koje nisu bile u stanju postići orgazam u tradicionalnom položaju prijavile 56-postotni skok u učestalosti svojih orgazama korištenjem ove tehnike. 

Kako to učiniti? Varijacija tradicionalne misionarske poze ili kauboje. Neka tvoj partner legne na leđa, a ti lezi na njega, neka vam lica budu okrenuta jedno prema drugom. Možete i zamijeniti mjesta. Uhvati se za uzglavlje krevete kako bi ostala stabilna, a zatim se cijelim tijelom trljaj o partnera, kaže psihologinja Kat Van Kirk, certificirana terapeutkinja za seks i brak. "To omogućava stimulaciju cijelim tijelom, a za mnoge parove ovaj položaj će pomoći da se stidni brežuljci dodiruju te se tako klitoris posebno stimulira", objasnila je Van Kirk. 

 | Author:

Žena gore

Zašto? Kad si gore, ti imaš kontrolu nad pokretima, a to znači da je puno vjerojatnije da ćeš biti u mogućnosti doživjeti orgazam dok sjediš na njemu, tvoj klitoris će dodirivati njegovo tijelo dok je on unutar tebe. 

Kako to učiniti? Zajaši svog partnera, naizmjence između brzih, dubokih, sporih i plitkih potisaka. "Postoji razlog zašto je ovo isprobana poza", rekla je Van Kirk, dodajući: "Žena kontrolira dubinu i ritam. Ona se može pobrinuti da dobije potpunu klitorisnu stimulaciju, širenjem ili skupljanjem nogu." Ako želiš da ovaj seksualni položaj bude romantičniji, možeš se približiti partneru, uspostaviti kontakt očima, dodirnuti prsima i poljubiti.

"Doggy style"

Zašto? Iako se može činiti da tvoj partner ima kontrolu nad tobom, istina je da je doggy style zapravo sjajan za uživanje u vrlo intenzivnom orgazmu, bilo putem stimulacije klitorisa bilo stimulacijom tvoje G-točke. "Sve žene imaju G-točku i mogu doživjeti orgazam pomoću G-točke", rekla je Van Kirk. 

Kako to učiniti? Dok si na rukama i koljenima, dopusti partneru da uđe u tebe odostraga. Ako osjećaš bol u koljenima ili zglobovima, blago ispruži položaj tako da ležiš na trbuhu s podignutim kukovima. "Doggy style zapravo omogućava izravnu stimulaciju G-točke, a to se može učiniti kratkim, brzim potiscima, prstima ili posebnom dizajniranim igračkama za G-točke", rekla je Van Kirk. 

 | Author:

Čarobnjak orgazma

Zašto? Ovaj uzbudljivi zaokret misionarske poze pomoći će ti da osjetiš duboku penetraciju, ali partneru ili tebi će biti jednostavno stimulirati klitoris dok podiže bokove prema tebi. "To također stvara priliku za puno igranja s grudima", rekla je Van Kirk. 

Kako to učiniti? Lezi na leđa i postavi svoje listove na partnerova ramena. Neka tvoj partner klekne ispred tebe, između nogu, i uđe u tebe. Budi glasna ako tvoj partner ode previše duboko i uzrokuje nelagodu pa potisci mogu postati sporiji i plići. Stimuliraj klitoris prstima ili vibratorom, koristeći lubrikante, ako je potrebno. 

Možda te zanima... Seksualni terapeut otkriva 5 najčešćih seksualnih strahova Psiha i seks

Misionarska poza

Zašto? Tradicionalna misionarska poza možda nije prvo na što misliš kad je u pitanju postizanje orgazma, ali je klasična s razlogom. "Misionarska poza zapravo može biti vrlo orgazmična, ali trebat će ti mala pomoć igračaka, kao što je vibrirajući prsten", rekla je Kat, dodajući: "Dobivaš stimulaciju klitorisa iako si u položaju u kojem bi je normalno nedostajalo, a on dobiva potpuno novi osjećaj s vibracijom."

Kako to učiniti? Neka tvoj partner bude iznad tebe kako bi ušao u tebe. Uz dodatnu stimulaciju, ovaj intimni seksualni položaj može biti izuzetno romantičan dok mu šapućeš na uho, uspostavljaš kontakt očima, ljubite se i dodirujete - sve važne stvari u postizanju orgazma. 

Možda te zanima... 9 seksualnih maštarija tvog muškarca koje ti ne želi otkriti Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.