Psiha i seks 16. srpnja 2022.

Mačji horoskop: Što otkriva o karakteru tvoje ljubimice

Foto: shutterstock Mačka rođena u znaku bika voli se maziti
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mačke mogu biti tajanstvene, složene i nedokučive. Jednom kada pomisliš da razumiješ ponašanje svoje mačke, ona učini nešto potpuno neočekivano što mijenja sve što si znala o njoj. Bez obzira na to imaš li mačku cijeli svoj život ili tek odnedavno, svaka mačka ima svoje osobine i raspoloženja. Kada bolje razumiješ svoju mačku, možeš razviti i bolji odnos s njom.

Jedan od načina na koji možeš bolje razumjeti svoju mačku je astrologija. Bilo da istinski vjeruješ u astrologiju ili samo voliš povremeno pogledati horoskop, zvijezde ti mogu pomoći u otkrivanju prave osobnosti tvoje mačke. Ako znaš kada je tvoja mačka rođena, lako ćeš otkriti njezin horoskopski znak. Ako ne znaš njezin datum rođenja, pokušaj pročitati opise različitih znakova i vidjeti koji najbolje odgovara tvojoj mački. 

Ovan

Tvoja mačka ovan voli avanturu i uvijek traži nove izazove. Ona će pronaći najviše mjesto u kući i tamo se popeti pa čak i ako se ti uplašiš zbog toga. Ona je hrabra i zauzet će se za sebe kada osjeti prijetnju. Živahna je, natjecateljski raspoložena i impulzivna zbog čega ne razmišlja previše prije nego što nešto učini jer bi ju to moglo usporiti

Bik

Mačka rođena u znaku bika je prizemljena, opuštena i racionalna. Voli se maziti, dotjerivati i vjerojatno neće propustiti obrok. Uživa u svojoj hrani i voli isprobati nešto novo. Može biti tvrdoglava pa je izazov natjerati je da napravi nešto što ne želi. Ova mačka uživa u luksuzu i mekom okruženju pa se nemoj iznenaditi ako za spavanje izabere tvoj džemper od kašmira.

Blizanci

Ova mačka je entuzijastična i spremna za zabavu, a uvijek je u kontaktu sa svojim unutarnjim mačićem. Ako imaš mačku u znaku blizanca vjerojatno si već primijetila koliko je pametna. Iako svi misle da su njihove mačke genijalci, ove mačke shvatit će svaki problem. Ponekad može biti malo nervozna i skrivati se ispod kreveta kada u posjetu dođu stranci. Ali jednom kada nekoga upozna, može biti prijateljica za cijeli život.

Rak

Nećeš naći vjerniju, nježniju ili više zaštitnički nastrojenu mačku od one rođene u znaku raka. Ona voli svoje ljude i sve dok ima udoban krevet, čistu kutiju za otpatke, redovite obroke i stalnu privrženost, sretna je. Može osjećati niz emocija, tako da osjetljivost i suosjećanje pomažu ovoj mački da se osjeća sigurnom, voljenom i zaštićenom. 

Možda te zanima... Horoskop za pse: Kako zvijezde utječu na karakter vašeg ljubimca Psiha i seks

Lav

Ako imaš mačku rođenu u znaku lava, onda znaš da će ona uvijek biti najbolja mačka u tvom kućanstvu, bez obzira kada si ju nabavila. Ona je jaka, odana i energična te ima urođeni zaštitnički instinkt i po prirodi je pravi vođa. Voli biti u centru pažnje i žudi za što većom privrženošću. Ako je ikoja mačka karizmatična, onda je to sigurno tvoja rođena u znaku lava. 

Djevica

Mačka rođena u znaku djevice uvijek pozorno promatra sve oko sebe i svjesna je svega pa čak i kada spava. Vrlo je pametna i može riješiti većinu problema na koje naiđe. Ipak, vrlo je osjetljiva, stoga pazi da ne povrijediš njezine osjećaje. Ova mačka može se osjećati kao da je superiornija od svih oko sebe i želi da je sve uvijek na mjestu pa se često ne smatra zabavnom verzijom mačke.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Vaga

Ova mačka je društvena, šarmantna i privržena. Kad se veže za tebe, ne samo da ćeš biti njezina, već će ti dati do znanja koliko te obožava. No, često mijenja mišljenje pa će jednog dana voljeti mačju hranu kojom ju hraniš, ali sljedeći dan joj neće ni primirisati. Uživa u opuštanju i vrlo je dobra u ljenčarenju jer je njezina glavna svrha da je lijepa i draga.

Škorpion

Ova mačka je usredotočena i intenzivna. Ako nešto odluči, učinit će sve što može da to i dobije, bilo da je to druga porcija doručka ili vrijeme za igru s novom igračkom. Često je neustrašiva i sukobi joj nisu strani, pa ako joj se pas nađe na putu, siktati će ga i udariti po njuški kako bi se maknuo. Ne postoji vjernija mačka od mačke rođene u znaku škorpiona. 

Možda te zanima... Mačke znaju svoje i ime svog vlasnika, a mogu prepoznati i nadimke mačjih prijatelja Eko

Strijelac

Ova mačka voli istraživati svaki kutak svog doma i dvorišta. Prijateljski je nastrojena prema ljudima i bez problema će skočiti bilo kojem strancu u krilo, a teško joj je odoljeti jer je tako lijepa i draga. Ipak, morat ćeš ju često zabavljati jer ima puno energije i rutina joj brzo dosadi. 

Jarac

Ova mačka je mudra, oprezna i praktična pa se ne ponaša impulzivno već voli razmotriti svoje mogućnosti. Praktički možeš vidjeti kako joj se kotačići u glavi okreću. Stvari poput njegovanja, čiste kutije s pijeskom shvaća ozbiljno, a voli biti i uslužna.

Vodenjak

Mačka rođena u znaku vodenjaka je prijateljska, odana i neovisna. Izuzetno je inteligentna, kreativna i gotovo sve može pretvoriti u igračku. Bit će sretna kada radi nešto sama, ali neće ju ni smetati ako se mazi s tobom. Ponekad može biti povučena, ali nemoj to shvatiti osobno jer ona time brine o svojim emocionalnim potrebama. No, ponekad je nepredvidiva i teško ju je shvatiti.

Ribe

Ova mačka je intuitivna i može osjetiti kada ti je potrebna utjeha i ljubav. Vrlo je ljubazna i nesebična te privržena, nježna i uslužna. Iako se može činiti da je lijena, ona ima bogatu maštu i vrlo je kreativna. Ono što ti vidiš kao nered, za mačku u znaku ribe je to prava umjetnost. 

O horoskpu za pse pročitaj ovdje.

Možda te zanima... Znanstvenici potvrdili da su mačke dobre za zdravlje tvog srca Psiha i seks

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.