Psiha i seks Moje emocije 11. siječnja 2023.

Horoskop za pse: Kako zvijezde utječu na karakter vašeg ljubimca

1/13
Foto: Guliver/Shutterstock Horoskop za pse
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kao što rođenje pod određenim horoskopskim znakom može objasniti ključne karakteristike osobe, zodijački znak pod kojim je pas rođen može utjecati i na njegovu osobnost.

Ako znate kada je vaš ljubimac rođen, to vam može dati uvid u njegovo ponašanje i unutarnje sklonosti. Ako ne, možda je čitanje nekih od opisa u nastavku zabavan način da razmislite o tome.Maja Vodopija astrologinja i tarot majstorica izradila je ovaj horoskop za pse.

Ovan 21.3 - 21.4.

Ako je vaš ljubimac ovan u horoskopu, znači da je aktivan, sportski tip kojemu treba puno akcije, igre i istrčavanja. Naravno, ovisi o pasmini koliko vremena za aktivnost je potrebno, no svakako imajte na umu da je ona za njega ključna. Vodite ga često u šetnje i na trčanje, a najbolje bi bilo da mu osigurate poveće dvorište u kojemu bi mogao razigrano trčati koliko želi. Tada će biti najsretniji, najzdraviji, ali i zahvalniji na toj prilici. Također, kako su ovnovi natjecateljski orijentirani, mogli bi biti uspješni na raznim sportski natjecanjima. Ako ste vlasnik psa koji je veći i agresivnije pasmine, potrudite se da bude dobro odgojen i discipliniran, kako ne bi bilo problema u odnosu s drugim psima, ali i nepoznatim osobama.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

 

Bik 21.4. - 21.5.

Bik... taj pasivni sladokusac koji se pomiče s mjesta samo, ako mu je nešto jako interesantno, mogao bi biti savršen ljubimac za maženje i kauč. On će voljeti mekano, toplo, no ponajviše ukusno. Vaš ljubimac bik najviše će cijeniti raznoliku hranu, a nerijetko će vam davati do znanja da je gladan i da želi još! U tom pogledu pripazite, jer kako mogu biti skloni debljanju, pretjerivanje u obrocima nije preporučljivo. Osigurajte im dovoljno dekica, mekanih i udobnih kreveta, ali i igračaka. Kako znaju biti posesivni, u odgoju se potrudite da nauče pustiti nešto iz usta, ali i da ne jedu sve i svašta što im se nađe na putu.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Blizanac 21.5. - 21.6.

Ovaj razigrani i aktivni pas, najviše će cijeniti vrijeme u igri koje provedete s njim. Vrlo je radoznao i moguće je da će mu biti potrebna raznovrsnost igara i zanimacije. Vrlo su inteligentni i to će rado pokazati izvodeći razne trikove koje ih je lako naučiti. Za psa blizance preporučljivo je da ima društvo, tj. još jednoga ili više pasa s kojim će se igrati i dijeliti životni prostor. Kako su izrazito društveni, odgovarat će mu i društvo ljudi, pogotovo s intenzivnom interakcijom. U odgoju bi bilo dobro staviti naglasak na fokus i koncentraciju, budući da imaju tendenciju skakati s jedne stvari na drugu.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Rak 21.6. - 21.7.

Ako imate psa koji je rak u horoskopu,imate društvo emotivnog, privrženog i toplog prijatelja koji će se nerazdvojno vezati uz vas, ali i uz kuću. Ovo su više kućni tipovi koji vole osjetiti vašu blizinu, brigu, no ponajviše osjećaj topline koji dobiva dodirom, pogledom, ali i toplom riječi. Vrlo dobro će po tonu vašega glasa iščitati vaše raspoloženje i osjećaje, te će ih poprimiti. Dakle, ako ste vi sretni, i on/ona će biti sretan/a, ako ste tužni i on/ona će biti tužan/a. Važno mu je da mu date do znanja da ste tu za njega, da ga često mazite i kada negdje idete, po mogućnosti ga povedete sa sobom. Što se tiče aktivnosti, apsolutno ju obožavaju, no bilo bi dobro da ste u blizini, voli društvo drugih pasa, no više onih po prirodi mirnijih.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Lav 21.7. - 22.8.

Vaš ljubimac je najbolji, najljepši, najbrži i općeniti naj, naj u svemu i bilo bi dobro da mu to često ponavljate. Lav pas voli biti u centru pažnje, voli kada mu se daje do znanja da vam je na prvome mjestu i nikako mu ne zaboravite dati do znanja koliko ga volite. Ovo je vrlo aktivan i ponosan ljubimac, na sebe, na vas, na svoju obitelj. Može se ponašati vrlo zaštitnički ako osjeti opasnost, a u isto vrijeme biti najveća moguća maza na svijetu. Raspon raspoloženja jako varira te je na neki način vrlo svestran. Jako voli igru i pažnju, no baš ne voli konkurenciju te stoga možda nije pogodan za druženje sa svim drugim psima (barem ne s onima koji dobivaju više pažnje od njega). Uz dobar pristup u odgoju, bit će više nego sretan kada će vam moći pokazati što je naučio. Kako voli biti ‘izložen’ i imati sve ‘pod kontrolom’, najbolje bi bilo osigurati mu prostor iz kojega vidi sve oko sebe primjerice na sredini sobe.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Djevica 21.8. - 21.9.

Ako je vaš ljubimac djevica, po naravi će biti mirniji i staloženiji od većine pasa, a vjerojatno će često lizati šape kako bi ih oprao, jer voli biti čist i uredan. Voli četkanje i pažnju, a također mirnu i staloženu atmosferu. To je pas kojemu je potrebno umjereno aktivnosti i umjereno odmora. Vrlo brzo uči i nemojte se začuditi, ako pokaže natprosječne sposobnosti učenja kompliciranijih zadataka, stoga je pogodan za specifične obuke poput psa koji vodi slijepe osobe i sl. Vaš ljubimac, ako je djevica u horoskopu, također vrlo voli prirodu te se potrudite omogućiti mu povremene boravke u prirodi iako u dvorištu. Kod psa djevice dosta je važna uravnotežena prehrana te se potrudite da su mu obroci ujednačeni i na vrijeme da ne bi bilo problema s probavom.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Vaga 21.9. - 21.10.

Pseća vaga bit će vam najbolji prijatelj, cimer, suputnik, što psi i inače jesu, no u najizraženijoj mogućoj formi. Vašem psu vagi bit će najvažniji odnos s vama, ali uživat će i u društvu drugih pasa. Bit će zaigran kada su drugi zaigrani, a bit će miran kada su i drugi mirni. Za ovoga psa bilo bi dobro osigurati društvo u vidu nekog drugoga ljubimca, pošto ne vole biti sami, a kako su prilagodljive prirode, vrlo lako će se naviknuti na ‘partnerstvo’. Ovi psi mogu biti i jako dobri terapeutski psi pošto imaju sposobnost osjetiti potrebe čovjeka i biti mu podrška. Vrlo su mazni i vole kada im poklanjate pažnju. Također kako vole djecu, idealni su kućni ljubimci za velike obitelji.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Škorpion 21.10. - 21.11.

Ako vas je zadesila prilika da imate psa škorpiona, onda imate priliku iskusiti potpunu dubinu ljubavi koja se razvija između dva bića. Ovo su vrlo emotivni psi, duboki i intenzivni i kada nekoga vole ga bezrezervno. Također, ako im se netko zamjeri, teško da će zaboraviti. Sve naravno ovisi o pasmini, no u principu ovo je pas s kojime je princip ‘sve ili ništa’. Ako ga nešto zanima u tome je intenzivan i detaljan, ako ga pak ne zanima, teško da ćete  moći učiniti išta da to promijenite. Također s drugim psima je slično... oni koje voli bit će mu najbolji prijatelji za igru uvijek, dok oni koji mu nisu sjeli na prvu, vjerojatno nikada i neće. Ovaj pas ima raspon ponašanja od najveće maze do najopasnijeg čuvara i uz dobar pristup bit će vam puno više od onoga što ste očekivali od psa. Nikada vas neće iznevjeriti, ali nemojte niti vi njega!

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Strijelac 21.11. - 21.12.

Ako netko voli trčati za lopticom, to je on! Ako netko voli donositi štap, to je on! Ako se netko voli natjecati u trčanju, to je on! Ako ste vlasnik ovoga psa, vlasnik ste nepopravljivog avanturista koji je po prirodi dobronamjeran, veseo, razigran, ali nije isključeno i da će iskoristiti prvu priliku i samostalno istraživati okolinu van vašeg dvorišta. Ovome je psu potrebno da potroši energiju i voli biti vani pa se preporučuje onima koji mu to mogu omogućiti. Ako mu je dosadno, sam će si naći zanimaciju i igrati se omiljenim igračkama ili predmetima te je mudro osigurati mu ih dovoljno da ne bi odabrao vaš kauč, papuče i sl. Veliki je gurman i voli obilate obroke,pa imajte na um da pretjerivanje u hrani, nije uvijek najbolje za zdravlje.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Jarac 21.12. - 21.1.

Jarac je staložen, ozbiljan i pas pogodan za dresuru, bilo da se radi o učenju najosnovnijih komandi ili pak za policijskog psa. Kod ovoga psa predanost se pokazuje ozbiljnošću i ako se radi o većoj pasmini, pričamo o psu koji će vlasnika i imovinu braniti životom. Po svojoj prirodi je poslušan i odan, a karakterizira ga izrazita fizička izdržljivost i otpornost. To naravno ne znači da neće uživati u pokazivanju ljubavi i pažnje jer svi oni to vole zar ne, no neće mu biti toliko potrebna za psihofizičku stabilnost. Oh hrane i poslastica na prvome mjestu će se naći kost, kost i kost, ako mu je probavni sustav u redu, bilo bi ga dobro njome nagraditi, ali mu je i dati kao zanimaciju. Nemojte se čuditi, ako će ju glodati satima i ljubomorno čuvati pa stoga imajte na umu da ga je bitno naučiti komandu‘pusti’.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Vodenjak 21.1. -  21.2.

Ovaj slobodnjak, neobičnih afiniteta, bit će vrlo unikatan i drugačiji od svih pasa koje ste imali. Jedan je od onih koji ne voli povodac i ako ga uspijete naučiti da striktno hoda uz nogu, napravili ste malo čudo. Kako je istovremeno vrlo privržen vlasniku, ako je i pušten bez povodca vani imat će vas na oku. On želi biti blizu vas, a ujedno i slobodan od vas, za što je naravno potrebna adekvatna dresura. Vodenjak je ljubimac koji će smišljati nove i originalne igre i na neki način on će vama zadavati zadatke, a ne vi njemu. Vrlo je aktivan, inteligentan i najviše voli slobodu. Pogodan je za osobe koje su slobodnijeg i otvorenijeg karaktera te kojima će biti drago da ih njihov ljubimac iznenadi s nekom svojom aktivnošću, bilo da se radi o iskopavanju neobičnog predmeta iza kuće ili sakrivanju njihovih osobnih predmeta.

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Ribe 21.2. - 21.3.

Sanjar na četiri noge. Neodoljivo biće neodoljivog pogleda koje će od vas izvući što god naumi i kada god naumi, bilo da se radi o još jednoj zdjelici hrane, poslastici ili boravku na kauču. Ovo je u principu vrlo privržen ljubimac, idealan za sve tipove ljudi koji se vole nasmijati i razveseliti njuškici pokraj sebe. Vrlo je emotivan i predan, a u isto vrijeme veseo i razigran. U principu jako voli vodu pa ga ponekad odvedite na kupanje, osigurajte mu bazenčić ili barem polijte vode preko ljeta. Pripazite na ‘smetlarenje’ jer sklon je jedenju svega i svačega, pogotovo ako se to nešto miče. Što se tiče kuće, naučite ga ponašanju, ako ne želite nered jer nije baš sklon ‘pospremanju’ za sobom, a što se tiče šetnje tu nemate problema, ne trebate vi prošetati njega, prošetat će on vas!

 | Author: shutterstock Foto: shutterstock

Tekst je izvorno objavljen u mjesečniku Astral u proljeće 2022. godine i ovdje je objavljen uz pristanak urednika.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.