Psiha i seks 20. prosinca 2023.

Kako se prema svom horoskopskom znaku trebate nositi s blagdanskim stresom?

Foto: Unsplash+
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bilo da ih volite ili mrzite, blagdani mogu biti izuzetno stresni.

Vrijeme provedeno s obitelji može pobuditi bolna sjećanja ili zahtijevati od vas da postavite granice, a troškovi darivanja brzo se nakupe. To su sami neki od stresora s kojima se možete susresti tijekom blagdana, a astrologija i u ovom slučaju nudi uvid u to kako se svaki horoskopski znak nosi sa stresom.

Ovan 

Uvijek ste spremni za akciju, pa biste zbog sporijeg tempa tijekom blagdana mogli biti razdražljivi ili nemirni. Zato je važno da budete jako strpljivi. Ako vas rođaci gnjave, nemojte burno reagirate, već se pokušajte smiriti prije nego što nešto kažete. Intenzivan trening ili čak brza šetnja mogli bi vam pomoći da prebrodite blagdanski stres. 

Bik

Poznati ste po tome da ne volite promjene pa vam promjene vezane uz vaše vrijeme za odmor mogu uzrokovati stres. Kako biste se bolje nosili sa stresom, rješavajte jednu po jednu stvar. Promjena je neizbježan dio života, stoga se potrudite prihvatiti ju i krećite se svojim tempom dok radite potrebne stvari. 

Blizanci

Volite razgovarati i dijeliti svoje znanje, ali razgovor s osobama koje osuđuju tuđa mišljenja mogao bi vas posebno iscrpiti. Kako biste se riješili te frustracije, razgovarajte s nekim kome vjerujete. Razgovaranje o stvarima pomoći će vam da se opustite i steknete perspektivu. No dajte si dodatnog vremena da formulirate svoje misli jer bi komunikacija ovaj mjesec mogla biti kompliciranija nego inače. Dišite duboko i brojite do 10 prije nego što progovorite.

Rak

Vrlo ste osjetljiv horoskopski znak, ali i emocionalno usklađen. Budući da ste u kontaktu sa svojim osjećajima, oslonite se na svoju svjesnost i meditaciju kako biste smanjili blagdanski stres. Ovaj mjesec imati ćete posebnu potrebu osjetiti svoje osjećaje.

Možda te zanima... Ljubavni horoskop za sve znakove za prosinac Psiha i seks

Lav

Iako ste ponosni na to tko ste, uvijek želite biti shvaćeni. Stresne situacije mogu vas natjerati da svoju vrijednost i njezino potvrđivanje stavite u tuđe ruke. Razmislite možete li si pružiti istu ljubav, poštovanje i potvrdu za kojima žudite. Kako biste se riješili blagdanskog stresa, okrenite se praksama koje će vam pomoći da više volite sebe, poput nošenje odjeće koja vam podiže samopouzdanje.

Djevica

Vrlo ste analitični i s lakoćom procjenjujete situacije i ljude. Međutim, zbog toga ste i vrlo kritični prema sebi, posebno pred kraj godine kada se često osvrćete na svoja postignuća. Puno ćete razmišljati i o svom ljubavnom životu, a sve to bi još više moglo pogoršati vaš stres tijekom blagdana. Umjesto da donosite drastične odluke, pokušajte analizirati svoje osjećaje. Vodite dnevnik ili razgovarajte sa svojom voljenom osobom kako biste ublažiti stres i riješili svoje sumnje.

Vaga

Jako vam je stalo do vaših odnosa, ponekad i do te mjere da zaboravite na svoje želje i potrebe kako biste ugodili drugima. Kako biste se riješili blagdanskog stresa, stavite sebe na prvo mjesto. Također se osjećate bolje kada ste okruženi lijepim stvarima, pa ukrasite svoj dom po želji kako bi tijekom blagdana postao vaše posebno utočište. Osim toga, postavite jasne granice s rodbinom koja vam stvara stres. 

Škorpion

Često vrlo duboko osjećate svoje emocije, zbog čega ljudi često misle da ste neraspoloženi. No, zapravo vam samo treba vremena i prostora da osjetite teške emocije i da ih pustite. Kako biste smanjili stres tijekom blagdana, odvojite vrijeme za sebe. Čak i kratki periodi koje provodite sami mogu vam pomoći da procesuirate svoje osjećaje i izbjegnete nepotrebnu dramu, a bit ćete i spremniji postaviti realistične granice u svojim odnosima.

Možda te zanima... Što izbjegavati, a što raditi tijekom retrogradnog Merkura u Jarcu 2023. Psiha i seks

Strijelac

Volite avanture i vrlo ste promjenjivi što znači da osjećate stres kada god se osjećate zarobljeno ili kada vam drugi govore što biste trebali raditi. Za vas je sloboda najbolji stres za lijek. Dok usklađujete planove za odmor, pokušajte uključiti zabavnu aktivnost ili izlet u svoju svakodnevicu. I pobrinite se da imate put za bijeg u slučaju da trebate predahnuti od zabave.

Jarac

Volite biti pokretač, a ako osjećate da nemate stvari pod kontrolom, vaša razina stresa može naglo skočiti. Zato je planiranje unaprijed najbolji način da smanjite stres tijekom blagdana jer na taj način možete provesti slobodno vrijeme opuštajući se.

Vodenjak

Vrlo ste razumna osoba, a uspijevate kada ste okruženi ljudima koji vas stimuliraju i potvrđuju vaše brilijantne ideje i stavove. Kako biste smanjili stres, pronađite načine da vaši blagdani budu intelektualno ispunjeni. To bi moglo uključivati nešto kreativno ili proučavanje tema koje vam se sviđaju. 

Ribe

Ove godine prošli ste kroz mnoge promjene, a razmišljanje o tome što jeste ili niste postigli može izazvati stres. Da biste ublažili stres, maštajte o velikim planovima koje imate za nadolazeću godinu. Postavite ciljeve i polako istražujte načine kojima ih možete ostvariti.

Možda te zanima... Horoskop za prosinac za sve znakove Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.