Psiha i seks 12. prosinca 2023.

Što izbjegavati, a što raditi tijekom retrogradnog Merkura u Jarcu 2023.

Foto: shutterstock Retrogradni Merkur
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Retrogradni Merkur u Jarcu traje od 13. prosinca do 1. siječnja 2024. Ovo će biti ključni tranzit koji općenito utječe na kardinalne i zemljane znakove. Retrogradni Merkur u Jarcu bit će razdoblje discipline i kontrole.

Glavne teme ovog tranzita Merkura u Jarcu bit će vezane uz posao ili školske napore, učenje i komunikaciju. Jarac je povezan s desetom kućom karijere pa se možemo usredotočiti na ono što smo postigli i kako svoje snove pretvoriti u stvarnost. Druge teme ovog tranzita mogle bi biti usredotočene na ciljeve u karijeri, širenje našeg znanja o temama i analiziranje koliko smo disciplinirani.

Ciljevi u karijeri

Merkur želi da usporimo stvari, vidimo jesmo li na pravom putu s našim planovima i pronađemo načine za povećanje produktivnosti. Tranzit je vrijeme za izmjene i razmišljanje o tome kako poboljšati te poteze kada planet bude direktan u siječnju, posebno sa Saturnom koji je također trenutno direktan.

Možda te zanima... Brutalno iskreni savjeti za svaki horoskopski znak Psiha i seks

Učenje i proširivanje znanja

Kada je planet retrogradan, to nam može predstavljati sjajnu priliku da pregledamo i ponovno naučimo sve što nas još uvijek ispunjava sumnjama. S ovim tranzitom usmjerenim na karijeru, mogli bismo naučiti nešto novo o svom poslu ili započeti novi tečaj kako bismo dodatno unaprijedili svoje vještine. Za one koji se još školuju ovo vrijeme može biti  dobar način da osvježe svoje znanje.

Disciplina

Treba biti iskren prema sebi koliko smo dobro upravljali svojim obvezama i učili iz svojih pogrešaka jer bi to moglo biti korisno tijekom ovog tranzita. Uostalom, Saturn želi da se poboljšamo i odvojimo vrijeme za učenje.

Ljubavni par ruke Možda te zanima... Zašto ne možete naći srodnu dušu? Horoskop nudi odgovor Psiha i seks

Što ne biste trebali raditi tijekom retrogradnog Merkura u Jarcu

Kao i kod većine retrogradnih tranzita Merkura, započinjanje bilo čega novog možda neće odmah ići u našu korist jer bismo mogli biti skloni pogreškama i morat ćemo ponoviti proces. Ne započinjite svađe radi svađe tijekom ovog tranzita. Budući da je ovo tranzit kojim vlada Saturn, također je važno ne dopustiti da budemo vođeni egom. Impulzivnost nije poželjna tijekom ovog razdoblja, stoga je najbolje biti metodičan i više taktičan. Razumijevanje vlastitih ograničenja, poštivanje rokova i pridržavanje rutine pomoći će nam da postignemo uspjeh. Merkur vlada prijevozom, tako da možemo doživjeti kašnjenja, stoga svakako krećite na vrijeme ili ranije.   Tranzit bi nam trebao pomoći da se uzdignemo, imamo veću kontrolu i postignemo majstorstvo radeći pametno i ne žureći.

Što učiniti tijekom retrogradnog Merkura u Jarcu

Ovo je izvrstan trenutak za istraživanje kako bismo stekli stručnost u temama ili projektima koje smo možda pokrenuli. Mogli bismo se usredotočiti na preispitivanje projekata iz prošlosti i njihovo duboko gledanje i analiziranje kako bismo se polako približili njihovom dovršetku. Merkur u Jarcu želi da naučimo što više možemo kako bismo mogli primijeniti ove informacije kada se planet stacionira izravno u siječnju. Ovo je vrijeme za upijanje informacija i analiziranje svijeta oko nas bez velikih pomaka. Fokus s ovim planetom u zemljanom znaku je uzemljenje, stoga činite pozitivne stvari i donose vam sreću poput provođenja vremena s ljudima koje volite i do kojih vam je stalo kako biste se osjećali povezani.

Možda te zanima... Horoskop za prosinac za sve znakove Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.