Ljepota i relax Prirodno lijepa 21. listopada 2016.

Vrat prvi odaje godine, ali uz ove vježbe stvari se mijenjaju

1/2
Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Možeš njegovati lice koliko hoćeš, ali tvoj vrat će te sigurno odati i "prišapnuti" svima koliko imaš godina. Kako starimo, mišići tijela gube svoj tonus, a koža gubi potporu što nam daje stariji izgled. Vrat obično zanemarujemo u njezi pa on odaje naše godine. Evo kako ga učvrstiti i pomladiti vježbama.

  • Zabaci nježno glavu tako da ti pogled bude usmjeren prema gore. Usta pritom moraju biti zatvorena. Nakon par sekundi oblikujte usnama široko slovo “O”, zadrži se tako nekoliko trenutaka, a onda usnama oblikujte slovo “I”. Ponovi deset puta.
  • Zabaci glavu unatrag i gledaj prema gore. Donju usnu prebacuj preko gornje što je brže moguće i tako pet puta. Zatim se zadrži u tom položaju brojeći do pet. Opusti se i spusti glavu u normalan položaj i ponovi još pet puta.
  • Lezi na krevet na leđa, tako da ti glava visi preko ruba kreveta. Polako i pažljivo podigni glavu na prsa, zadrži brojeći do pet i lagano je spustite nazad. Ponovi vježbu deset puta. Budi pažljiva s ovom vježbom, osobito ako imaš problema s vratnom kralježnicom. Za početak vježbu možeš izvoditi ležeći tako da ti glava bude na podlozi i s manjim brojem ponavljanja.

Metode uz koje ćeš se riješiti bolova u vratu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.