Ljepota i relax Wellness 10. listopada 2016.

Uz ove savjete postat ćeš opuštenija i sretnija

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Život je pun obaveza - neke su nam gušt, a neke muka. Zbog ovih potonjih slobodno je vrijeme nešto čemu se uvijek radujemo. Također nam je uvijek žao ako slobodno vrijeme nismo iskoristili najpametnije. Evo nekoliko jednostavnih savjeta kako ga ne potratiti.

Napravi plan

Ne mora biti detaljan, dovoljan je tek nacrt. Ne samo da ćeš bolje rasporediti vrijeme i razlučiti što u stvari smatra korisnim ili zabavnim, već će ti izrada plana dati inspiraciju za nove aktivnosti.

Bez stresa

Ne propuštaj u slobodno vrijeme stvari kojima u njemu nije mjesto. Za sve će to biti vremena i poslije, slobodno vrijeme služi za osvježenje tijela i duha. Ugasi TV i ograniči korištenje interneta – ili se njime koristi drukčije, primjerice za kreativnost i izražavanje.

Iskorakni iz zone udobnosti

Korak ili dva izvan okvira svakodnevnog i poznatog otkrit će ti novu dimenziju tebe same. Potraži aktivnosti i iskustva koja će ti pružiti uzbuđenje i vrati energiju. Isprobaj nove recepte. Uči nešto što si uvijek htjela, ali si do sada mislila da ti neće ići - ne znaš dok ne pokušaš.

Volontiraj

Volontiraj za dobrotvorne organizacije, pučke kuhinje, domove za nezbrinutu djecu ili azile za napuštene životinje. Iskoristiš li slobodno vrijeme za nešto što će nekome barem malo pomoći ili nakratko uljepšati život, i sama ćeš osjetiti zadovoljstvo.

Provedite više vremena sa svojim kućnim ljubimcem

Ako ga nemaš, možda je pravi trenutak da ga nabaviš. Brigom za kućnog ljubimca nećeš samo ispuniti slobodno vrijeme, već i vlastiti i ljubimčev život ljubavlju i srećom.

Bez krivnje

Ovim prijedlozima dodaj svoje. Peri podove, ribaj pločice, što god te opušta. Baci se na nail art ili kukičanje. Uživaj u hobijima, čitaj i slušaj glazbu... Imaš pravo iskoristiti svoje slobodno vrijeme točno onako kako ti odgovara.

Kad slobodnom vremenu pristupaš planski, to ne znači da si control freak, već da si uvidjela kako te kvalitetno iskorišteno slobodno vrijeme višestruko odmara!

Uživaj u svom slobodnom vremenu uz SenSiu!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.