Ljepota i relax 22. rujna 2015.

Šokantno:lice nakon 20 godina manjka sna

Zena-Umorna
Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nesanica je vrlo raširen problem i jedan od najčešćih poremećaja spavanja. Osim što znatno umanjuje kvalitetu životu, negativno utječe i na fizički izgled. U video eksperimentu koje je proveo BuzzFeed, uz pomoć make-up stručnjaka, na skupini dobrovoljaca pokazali su kako će kroz 20 godina izgledati njihova lica, ako nastave spavati svega nekoliko sati dnevno

Računalo, televizor i mobilni telefon samo su neka od tehnoloških dostignuća danas dostupna mnogima. Surfanje internetskim stranicama do kasno u noć, čitanje knjiga na elektronskom čitaču ili višesatno slanje SMS poruka prijateljima gotovo da su postali naš dio svakodnevice, a djeca u dobi od pet godina već imaju omogućen pristup video igrama u spavaćoj sobi. To sve utječe na kvalitetu spavanja. Saznaj više o digitalnoj nesanici.

Nesanica je nažalost česta i bitno utječe na kvalitetu života. Uzroci su različiti, često su emocionalne prirode – stres, anksioznost, depresija uzrokom su 50 posto nesanica. No, i dnevne navike, način spavanja i fizičko zdravlje igraju važnu ulogu. Nesanica se može manifestirati tako da osoba ne može zaspati ili zaspe i probudi se tijekom noći i tada više ne može zaspati. Pročitaj više o psihičkim uzorcima nesanice.

Izvor videa: YouTube/BuzzFeedBlue

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.