Ljepota i relax 29. siječnja 2016.

Kakav si tip spavača?

Spa-Uspr
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Spavanje je izuzetno važno za fukcioniranje cijelog organizma. Ono jača imunitet što je izuzetno važno za zaštitu tijela od bolesti. Dobar san važan je za ispravno i neometano funkcioniranje mozga. Učinkovitost moždanih funkcija mnogo je veća, ako si dobro spavala. Doznaj koji si tip spavača

1. Jutarnji tip koji se rano ustaje

Ako uživaš u miru jutra i izlascima sunca, jutarnji si tip. Aktivna si ujutro i najproduktivnija. Najviše voliš ići spavati prije 10 sati navečer i najviše energije imaš između 9 sati ujutro i 9 sati navečer.

2. Noćne ptice koje ne vole buđenje

Ako se voliš kasnije ustati ti si noćna ptica. Imaš najviše energije navečer, a ujutro si potpuno neproduktivna. Najviše energije imaš između 9 sati navečer i 9 sati ujutro.

3. Uvijek umorna

Ako uvijek osjećaš umor koliko god spavala, onda si tip spavača "uvijek umoran", te se osjećaš umorno i ujutro i navečer, neovisno o ritmu spavanja. Predlažemo ti da napraviš krvne pretrage željeza i kontrolu štitnjače kako bi eliminirala zdravstvene probleme.

4. Puna energije

Ako osjećaš da si tijekom cijelog dana puna energije bez obzira na to koliko si spavala, onda si ovaj tip spavača. Istraživanja su pokazala kako ovaj tip spavača spava u prosjeku 30 minuta manje od ostalih tipova.

Dodatna kategorizacija spavača može se napraviti prema čvrstoći sna:

1. Osoba koja ima lagan san

Ovaj si tip ako se probudiš i na najmanje zvukove. Ako ti to smeta, vježbaj redovito jer ćeš nakon vježbanja dublje spavati. 

2. Osoba koja ima čvrst san

Ako možeš spavati bez obzira na to što se oko tebe događa ili uz glasnu buku, imaš čvrst san. Ako ti to predstavlja problem ujutro kod buđenja, probaj namjestiti alarm nešto ranije kako bi dobila vrijeme za prilagodbu.

Doznaj imaš li poremećaj spavanja.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.