Ljepota i relax Prirodno lijepa 22. veljače 2018.

"Požalila sam zbog operacije pomoću koje sam izgubila višak kilograma"

Foto: Facebook Leah Kinney
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kada je nakon brojnih neuspješnih dijeta i režima vježbanja izgubila suvišne kilograme pomoću operacije kojom su joj uklonili 80% želudca, Leah Kinney je mislila kako je riješila sve svoje životne probleme, ali oni su tek počeli, prenosi portal Prevention.

Operacija

Kako joj zdravstveno osiguranje nije htjelo pokriti ovu operaciju zbog njene prošlosti poremećaja u prehrani, odlučila ju je sama platiti i to s 10 000 dolara. Otišla je u Meksiko kako bi ju operirali, a prije samog zahvata morala je biti na tekućoj dijeti.

Kinney to opisuje kao bolan i težak proces, ali je bila zadovoljna što je konačno nešto poduzela u vezi svog problema i mislila je kako će joj riješiti svu mentalnu i fizičku bol. 

Posljedice

Ubrzo nakon operacije počela je proživljavati jake bolove, koji su trajali dva tjedna. Iako se mogla nakon nekog vremena vratiti svom regularnom životu, Kinney kaže da je to bio spor proces. 

Smjela je jesti samo male količine hrane, do 1000 kalorija dnevno. To je uzrokovalo vrtoglavicu i osjećaj slabosti, no mislila je da to tako treba biti nakon ovakve operacije

Možda te zanima... "Učvrstila sam cijelo tijelo, a pritom nisam izgubila ni kilogram"! Fitness Možda te zanima... Novi trend na Instagramu razbija sve predrasude o punijim djevojkama Dijeta

Godinu dana nakon izgubila je oko 50 kilograma, i nastavila ih gubiti. Sljedeće je godine već išla na novu operaciju uklanjanja suvišne kože s nadlaktica od izgubljenih kilograma, što je platila dodatnih 6000 dolara. 

'Navukla' se na hvalospjeve koje su joj drugi upućivali, a neki su je čak prozvali "herojem". 

Pad

Zatim je sve krenulo nizbrdo. Težina joj se počela vraćati, doduše ne kao prije, ali dovoljno da se primijeti. Počela je dobivati i sve manje i manje komplimenata, a to joj je utjecalo i na smanjenje samopouzdanja. 

Njezin poremećaj u prehrani se u biti nikada nije do kraja 'povukao' i vratio se u punoj snazi. 

Fizički se trebala osjećati bolje od svega, ali nije ni do toga došlo. Mentalno, duhovno i emotivno je propala. Shvatila je da je operacija umjesto uspjeha, u biti bila totalni promašaj

Kolesterol, krvni tlak i masnoće u krvi su joj ostale iste, iako je postala opsjednuta brojenjem kalorija, a što je najgore, nije se naučila voljeti

 | Author: Facebook Leah Kinney Foto: Facebook Leah Kinney

Ponovni uspon

Kenney opisuje kako se konačno vratila na pravi put time što su je inspirirale brojne poznate žene koje su voljele svoje tijelo i promovirale ga, kakvo god ono bilo. Prihvatila je svoje tijelo i naučila da se ljubav prema sebi ne mjeri vagom.

Naučila je kako samu sebe izliječiti od godina samokažnjavanja prejedanjem i shvatila da može biti sretna u vlastitoj koži bez obzira na veličinu i oblik svoga tijela.

Kaže kako je požalila operaciju, a najviše joj je žao u onim trenucima kad se pogleda u ogledalo i sjeti se da je nekada mrzila tijelo koje vidi pred sobom

Pročitaj i ovu ispovijest: Kako sam smršavio 90 kilograma?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.