Dijeta 13. listopada 2017.

Novi trend na Instagramu razbija sve predrasude o punijim djevojkama

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Slike putovanja na Instagramu su iznimno popularne, a u kadru gotovo uvijek nalazimo iste stvari, bez obzira na čiji se profil odnosi. Lijepe, mršave djevojke s koktelima u ruci na egzotičnim destinacijama. Ili im zavidiš ili su ti već dosadne, no tom trendu došao je kraj.

Nedavno se na jednoj od najpoznatijih društvenih mreža pojavio zanimljivi hashtag @fatgirlstraveling koji daje sasvim novu i realističku dimenziju dijelu Instagrama koji je posvećen putovanjima.

 

📸 FGT Creator @fromannettewithlove || 📍Nassau, Bahamas

A post shared by Fat Girls Traveling (@fatgirlstraveling) on

Kada gledaš zanimljive destinacijeiskustva, svjetske kuhinje i modu na profilima različitih putnica, možeš primijetiti neprekidan i dosadan uzorak koji se pojavljuje u svakome od njih, a to je reprezentacija tradicionalnog pojma ljepote u današnjem društvu, tj. mršavosti. 

No, @fatgirlstraveling donosi novu perspektivu u svijet putovanja. Ovaj profil i hashtag predstavljaju sve one djevojke koje su ostale u sjeni sa svojim životnim iskustvima i putovanjima zbog viška kilograma. 

 

📸 FGT Member @georgilovesworld || 📍 Taj Mahal, India Are you a member of our Facebook Group yet?

A post shared by Fat Girls Traveling (@fatgirlstraveling) on

Profil je pokrenula aktivistica za žensku ljepotu, Annette Richmond, koja je objavljivala svoje slike, kao i slike drugih punijih djevojaka koje su posjetile različite egzotične destinacije svijeta. Njezina najveća briga bila je ukloniti negativne konotacije s riječi 'debela' (eng. fat).

Njezin je trud odjeknuo i van granica Instagrama. Postala je i administratoricom Facebook grupe, čiji je cilj prezentirati ne samo lijepe slike, nego i iskustva koje krupnije putnice skupljaju na svojim uzbudljivim pothvatima. 

 

📸 FGT Member @okayjaytee || 📍Hyderabad, India

A post shared by Fat Girls Traveling (@fatgirlstraveling) on

Richmond je svoje vlastito iskustvo podijelila i na svom blogu, gdje pročitati i o svim neugodnostima koje je doživjela tijekom letova i putovanja zbog svog tijela. 

Možda te zanima... Umjetnica proizvodi lutke s vitiligom inspirirane manekenkom Winnie Harlow

Svojom inicijativom Richmond je izazvala sve ustaljene standarde ljepote, dajući prostora svim putnicima, bez obzira na njihov izgled i oblik tijela. To ide i rame uz rame uz nove inicijative u kojima se proziva modna industrija zbog favoriziranja malih i mršavih tijela pri dizajniranju odjeće. 

Sve ovo, korak po korak, nada se ostvarenju budućnosti u kojoj ovakve slike i iskustva neće biti manjinski dio društvenih mreža i određene tematike neće biti rezervirane samo za ljude unificiranog izgleda. 

Možda te zanima... Rušimo sve stereotipe: jesu li muškarci sretniji s punašnijim ženama? Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.