Ljepota i relax Moje emocije 20. travnja 2016.

Tehnika liječenja nesanice i stresa

Spavanje_5
1/7
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon čvrstog sna, osjećamo vitalnost u tijelu i umu, emocionalni sjaj i elastičnost, um nam je fokusiran i kreativan. S druge strane, nespavanje uzrokuje mentalnu usporenost, tjelesnu ukočenost i loš osjećaj. Kako bi ''ozdravili san'', stručnjaci su osmislili takozvane Nightmare Tamers tehnike, koje su dio programa naziva Sounder Sleep Systema

Kako ''ozdraviti san''?

Riječ je o jednostavnim, blagim radnjama i tehnika disanja koje vježbate u krevetu, kako biste lakše, dublje i kvalitetnije utonuli u san. Prakticiraju se i u slučaju problema s čestim buđenjem tijekom noći. Vježbe tada pomažu da brže ponovno utonete u san. Riječ je o vrlo nježnim tehnikama i vježbama, niskog intenziteta koje aktivno stimuliraju određeni dio mozga, a rezultat je opuštanje. Važno je i prakticiranje pasivnog opuštanja između izvođenja vježbi, dakle, odmaranja. Taj period služi kako bi se tijelu dalo vremena da odgovori na izvedbe vježbi, na način da se opusti. Tako se kombinacijom pasivnog opuštanja i vježbanja postižu vrlo efektni.

Primjena vježbe za probleme sa spavanjem

  • Za početak, stavi ruke u krilo, s dlanovima prema dolje
  • Uhvati jedan palac odozgo, kao da držiš volan bicikla
  • Usmjeri kažiprst ruke koja drži palac. Suprotnom rukom uhvati kažiprst odozgo četiri prsta
  • Zatim drži jedan od palčeva s jedne i drugi s druge strane. Neka ti ruke potpuno opuštene. Nema potrebe za čvrsto držanje i stiskanje.
  • Diši prirodno i ne napreži se.

Saznaj kako manjak sna uzrokuje povećanje tjelesne težine!

Tekst je napisala, Jelica Popić,dr. med. – ravnateljica Učilišta Lovran-Wellness Akademije ( www.akademija.wellness.hr)

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.