Ljepota i relax Prirodno lijepa 14. rujna 2017.

Može li maska od riže pomladiti kožu lica za 10 godina?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Većina žena koje žele izgledati mlađe često će ići na ekstremne pothvate kako bi ostvarili taj učinak. Zato naše čitateljice imaju sreću. Više ne moraš ići u lude krajnosti kao bi izgledala 10 godina mlađe, jer riža može učiniti trik za tebe.

Možda te zanima... Maska od mrkve: Za suhu kožu, blistav ten i protiv upala Ljepota i relax

Koristi ovo jednom tjedno kako bi tvoje lice izgledalo 10 godina mlađe

Riža je dugo povezana sa zdravom prehranom, međutim, riža ti također može otkriti tajnu ljepotu koju možda nisi znala do sada. Riža ima antioksidans za koji se zna da smanjuje pojavu bora i usporava proces starenja. Riža u prahu se također koristi u nekim azijskim kulturama, liječi iritacije kože i koristi se za liječenje akni.

Japanski recept za ljepotu

Ne brini, nećeš koristiti cijela zrna riže i ožbukati lice kako bi se iskoristile prednosti rižine maske. Umjesto toga, koristit ćete vodu od riže koja je tekući nusproizvod skuhane riže. Kuhanje traje dok riža ne omekša u potpunosti.

Možda te zanima... Smeđa vs. bijela riža, prednosti i nedostaci popularne namirnice Hrana

Donosimo ti tradicionalni japanski recept za rižinu masku:

Stavi u lonac dvije do tri žlice riže i kuhaj dok riža ne omekša. Ocijedi rižu pazeći da se zadrži tekućina za kuhanje ( ne bacaj tu vodu jer će ti ona na kraju trebati). U hladnoj vodi, operi kuhanu rižu. Ukloni rižu, a vodi od kuhane riže dodaj jednu žlicu mlijeka i jednu žlicu meda. Nakon što se ova mješavina poveže, primjenjuje se na čisti vrat i lice. Nakon 30 minuta, isperi lice onom vodom u kojoj se prvobitno kuhala riža.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Smeđa riža

Nježnija koža i manje znakova starenja

Imat ćeš nježniju kožu, smanjit ćeš čimbenike starenja i dobiti fine linije. Ton kože će dobiti više vlage. Tvoja koža će postati još sjajnija, svjetlija i još mlađa. Rezultati korištenja rižine maske jednom tjedno: za kratko vrijeme dobit ćeš čudesan osjećaj na licu.

Neka ova rižina maska uđe u tvoju rutinu uljepšavanja i vrlo brzo ćeš zaboraviti na neke druge metode usporavanja starenja.

Možda te zanima... Maska od kvasca za jačanje tanke i slabe kose Zdravlje

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.