Zdravlje Wellness 23. rujna 2020.

Maska od kvasca za jačanje tanke i slabe kose

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Maska od kvasca koristi se za poboljšanje kvalitete kose, jačanje i brži rast ako kosa opada zbog stresa, hormonalnih promjena, bolesti ili sezonskog pojačanog opadanja. U masku se po želji može dodati i ricinusovo ulje ili maslinovo ulje.

Sastojci i priprema: 

  • U žlici toplog mlijeka otopit žličicu meda ili šećera
  • dodati 20 g svježeg kvasca (ako koristiš suhi: 1 vrećica suhog kvasca od 7 g zamjenjuje 40 g svježeg kvasca)
  • Ostavi na toplome kako bi fermentirao "narastao" 15 do 20 minuta.
duga kosa Možda te zanima... Tri prirodna sastojka od kojih kosa brže raste Zdravlje

Primjena:

Dobivenu smjesu nanesi na čistu, vlažnu kosu, od korijena prema vrhovima. Može se nanositi i na neopranu kosu. Umotaj najlonskom vrećicom i toplim ručnikom. Ovakve maske zahtijevaju utopljavanje (ručnik, kapa) da bi se stvorili optimalni uvjeti za rast kolonija gljivica kvasca. Njihovim povećanjem, povećava se koncentracija proteina, vitamina i minerala, koji prodiru u folikul vlasi.

Ako curi, sljedeći put stavi manje mlijeka. Ostavi masku na glavi najmanje sat vremena, može i dva, tri sata, što dulje to bolje. Poslije operi kosu šamponom. Ako stavljaš na čistu, vlažnu kosu, operi samo vodom i s malo regeneratora. Miris koji ćeš osjetiti za vrijeme djelovanja maske nestaje nakon pranja, kada se kosa u potpunosti osuši.

Ne djeluje svaki prirodan preparat isto na svaku osobu. Kod nekoga je učinkovit i pomogne mu, a drugome ne jer sve ovisi o organizmu. Zato podijeli s nama iskustvo ako si već probala ovaj ili neki drugi preparat za jačanje kose.

Recept protiv ispadanja kose koji pali.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.