Ljepota i relax Prirodno lijepa 09. siječnja 2019.

Kako žena koja je navršila 80 godina izgleda kao da joj je 50?

Foto: Pinterest
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Mnogi od nas razmišljaju kako ćemo izgledati za 20, 30 ili više godina, odnosno kako zadržati mladolik izgled kad već prođemo menopauzu. Filomena Warihay je pronašla odgovor na to.

Prevention prenosi kako majka četvero djeca koja je nedavno proslavila 80. rođendan uspijeva održati svoj izgled mladolikim. 

Pozitivne misli za vječnu mladost

"Svakog jutra se budim s entuzijazmom i osjećajem svrhe", rekla je Filomena Warihay: "Blagoslovljena sam energijom, talentom i željom da pomognem drugima da budu sve što mogu i zaista sam zahvalna." 

Ovo su tri ključne tajne koje su održale njezin izgled: 

Dijeta 70-20-10

To znači da 70% kalorija dobiva iz voća, povrća i žitarica, 20% iz proteina, ali namirnica kao što su piletina i riba i 10% iz masti. "To je mnogo sjeckanja i pripremanja hrane, što je izazov, ali vrijedno je toga", rekla je Warihay. 

 | Author: Pinterest Foto: Pinterest

Trčanje

"Moja srednja kćerka dobila je stipendiju za sportaše, a kad je dobila raspored treninga prije prve godine vidjela da je uključuje trčanje tri milje (5 kilometara), tri puta tjedno. Upitala me "Mama, hoćeš li trčati sa mnom?" , kako sam mogla reći ne", rekla je Warihay. Na kraju je Filomena bila u tako dobroj formi da se odlučila i natjecati.

"Osvojila sam zlato u svojoj dobnoj skupini i tada sam se navukla", rekla je Filomena te nakon toga osvojila zlato svaki put kad se natjecala za dobnu skupinu od 40 do 75 godina. 

"Kad je u pitanju motivacija za vježbanje, pomaže imati cilj", rekao je Steve Bowers, koautor knjige "Tajna najzdravijih ljudi na svijetu", dodajući: "Postavljanje ciljeva pomaže povećati učinkovitost kod svih vrsta vježbača, od rekreativnih do profesionalnih sportaša."

Zahvalnost

Svakog dana, Warihay zapisuje za što je zahvalna na papirić i taj papirić ubacuje u svoju staklenku zahvalnosti. "Veza uma i tijela je tako jasna", rekla je ona. To također može pomoći da ostaneš u formi i da ponosno nosiš bikini u dobi od 80 godina. 

"Kad smo zahvalni, skloniji smo biti pozitivniji i sretniji sa sobom, zbog čega je vjerojatnije da ćemo izgubiti težinu ako želimo ili održati kilažu", rekao je dr. Bowers. 

Crvena, žuta ili zelena - paprika je pravi izvor molekule mladosti

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.