Kolumne 04. svibnja 2018.

Naša nova blogerica donosi recept za zeleni smoothie koji će razbuditi svakoga

Foto: Gracia Petek za missGASTRO
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Naša nova blogerica otkriva nam tajne zdrave veganske prehrane, a uvest će nas i u svijet prirodne kozmetike. Danas ti donosi svoj super recept za zeleni smoothie koji će razbuditi svakoga!

Zeleni smoothie je idealni "obrok" za jutro. Zašto? Gotov je za tren oka, jeftin je i osvježavajući. 1,2,3 blendaj svako jutro ti! 

Obožavam zelene smoothie kao prvi jutarnji obrok. Razbude me, osvježe i potaknu metabolizam. Idealni su za sve one koji nisu "jutarnji tipovi" dok je u pitanju hrana te za ljude koji imaju probleme sa probavom (pogotovo konstipacijom!).

Kad su u pitanju smoothieji pusti mašti na volju. Budi kreativna i isprobavaj. Moj savjet je da koristiš više povrća, a voće dodaj u malim količinama. Smoothie je idealan za dodatke prehrani koji sami po sebi baš i nisu ukusni (maca, matcha, spirulina...) 

Avokado kao baza umjesto banane

Idealna baza za zeleni smoothie je avokado umjesto uobičajene banane. Avokado je neutralnog okusa, bogat je nezasićenim masnim kiselinama, ima 3 puta više kalija od banane,a mnogo manje šećera. Osim toga sadrži željezo,bakar, fosfor, magnezij, vitamine i jedan je od najboljih izvora vlakana među voćem. 

 | Author: Gracia Petek za missGASTRO Foto: Gracia Petek za missGASTRO

Sastojci:

  • 1/2 avokada
  • 1/3 krastavca
  • 1 kiwi
  • 2-3 svježih listova mente 
  • 1 šaka špinata
  • 1/2 limuna
  • 2 žlice agavinog sirupa, rižinog slada ili nekog drugog sladila po vlastitom odabiru
  • 2 šalice vode


Po želji : 
1 žličica spiruline/ ječmene ili pšenične trave/matche ili nekog drugog dodatka
Za ukrašavanje: 1 žlica kokosovog mlijeka, malo svježih klica, kiwi, borovnice, ljuske kokosa, svježi listovi mente, kriške limuna.....

Možda te zanima... Zeleni sokovi alkaliziraju organizam i ubrzavaju probavu Hrana Možda te zanima... Zeleni čaj s koprivom od kojeg ćeš pucati od energije Hrana

Priprema:

  1. Avokado prerežemo na pola i izvadimo meso, krastavac operemo i narežemo. Ako koristiš krastavce iz konvencionalnog uzgoja bilo bi preporučljivo prije ih oguliti. Kiwi ogulimo i narežemo, listove mente i špinat operemo. Sve ovo ubacimo u blender.
  2. Dodamo sladilo i najprije jednu šalicu vode. Ako želimo gušću konzistenciju ne dodajemo više vode, ako pak želimo rjeđu konzistenciju dodamo još jednu šalicu vode.
  3. Probamo i ako ima potrebe dodamo još malo sladila te dodatke prema želji.. Ukrasimo po želji. 

I prvi idealni jutarnji razbuđujući napitak je spreman...

Uživaj!

O blogerici...

Kreativnost, ljubav prema prirodi i  čovjeku, zdrava prirodna hrana, prirodna kozmetika - sve sam to uspjela spojiti u svom radu. Često nemam osjećaj da radim. Samo živim život u potpunoj harmoniji sa sobom i svijetom oko sebe. Slobodna sam, sretna, ispunjena i mirna. Uživam prenoseći ove osjećaje i znanje na ljude oko sebe.

Posebno sam ponosna na svoju djevojčicu, ona je zdrava i vesela četverogodišnjakinja koja pohađa državni vrtić od jasličke dobi, a nikad u životu nije popila ni jedan jedini antibiotik. Svatko tko ima dijete vrtićke ili školske dobi znati će kakav je to uspjeh.
Ovdje sam da s Vama podijelim svoje iskustvo vraćanja prirodi, putu u središte sebe i kreiranju harmoničnog života.

S vama ću dijeliti recepte za ukusne zdrave i uravnotežene obroke (većinom veganske, jer sam ja sama veći dio vremena vegan).

Ponekad se na mojem tanjuru nađe riba ili neki sir, ali to je rijetko, veoma rijetko. Također ću s Vama dijeliti recepte za pravu prirodnu kozmetiku. Takva kozmetika je napravljena od sastojaka koji su mahom jestivi i imaju svoje mjesto u kulinarstvu. 
Nadam se da ćete pronaći nešto za sebe. 

S ljubavlju Vaša Gracia

Gracijine recepte za fine i zdrave obroke te prirodnu kozmetiku potraži i na njenom blogu ili Facebook stranici!

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.