Kolumne 16. studenoga 2018.

Trener Dalibor Petrinić otkriva: Zdrave palačinke koje su dobre za tvoju probavu

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vrlo su rijetke osobe koje ne vole palačinke, ali nažalost klasične palačinke su najgori mogući izbor za probavu jer se uglavnom rade od bijelog pšeničnog brašna i homogeniziranog i pasteriziranog mlijeka.

Ovo je puno zdravija varijanta palačinki koje možeš jesti i više puta tjedno, ako ih ne mažeš Nutellom naravno.

Sastojci:

  • 150 gr zobenog brašna (ili jednostavno samelji zobene pahuljice u mlincu za kavu) ili prosenog ili heljdinog brašna
  • 2 domaća jaja
  • 2,5 dcl mineralne vode
  • 2,5 dcl obične vode
  • vanilin ili šećer s aromom limuna
  • žličica cimeta
  • pola žličice praška za pecivo
palačinke Možda te zanima... Palačinke koje možete jesti i ako ste na proteinskoj dijeti Hrana

Možda te zanima... Palačinke od zobenih pahuljica i sira sa svježim voćem Hrana

Priprema:

Istuci dobro jaja u posudi i dodaj cimet, prašak za pecivo i vanilin šećer. Dodaj i pomalo zobeno brašno neprestano miješajući, pa dodaj malo mineralne i obične vode i tako naizmjenično dok ne istreseš sve brašno i svu mineralnu vodu. Dobro izmiješaj i pusti smjesu 15 minuta da odstoji.

Zagrij tavu na srednje jakoj vatri, dodaj malo kokosovog ulja i prije pečenja još jednom dobro promiješaj smjesu i peci kao normalne palačinke. Za premaz koristi domaći džem sa što više voća i što manje šećera ili domaću Nutellu. Izbjegavaj kupovne marmelade koje imaju minimalan postotak voća, Lino lade i ostale namaze pune šećera.

Dobar tek ti želim!

Vaš Dalibor

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.