Zobene pahuljice, banana, posni sir... Sve u blender pa na tavicu. Med mi je neizostavan, mada se često forsira javorov sirup. Meni je žao davati novce za taj skupi sirup kad imamo tako dobar hrvatski med.
Kolumnistica portala gastro.hr Mirjana s bloga Od slatkoga slađe donosi recept za prave ljetne palačinke za čiju pripremu treba manje vremena, a i zdravije su.
Sastojci za 10 – 12 palačinki:
- 1 banana
- 130 g zobenih pahuljica
- 2 jaja
- 100 g posnog sira
- 1 žličica arome vanilije
- prstohvat soli
- 2 žličice praška za pecivo
- oko 0,5 dl bademovog mlijeka
Postupak pripreme:
Navedene sastojke staviti u blender i usitniti. Tavu za palačinke zagrijati i premazati uljem. Smanjiti vatru i velikom žlicom vaditi smjesu te peći po 3 - 4 male palačinke na laganoj vatri. Kad se na gornjoj strani počnu pojavljivati mjehurići palačinku okrenuti i peći do kraja. Palačinke poslužiti prelivene medom i uz voće po izboru.