Za ove palačinke od manje uobičajenih sastojaka ide bademovo brašno koje možete napraviti i sami, donosimo recept. Ostale sastojke vjerojatno imate u hladnjaku.
Sastojci:
- 1/2 šalice bademova brašna
- 200 g kremastog sira
- 4 velika jaja
- žlica limunovog soka
- maslac ili ulje za prženje
Priprema
- U zdjeli srednje veličine izmiješajte sastojke dok ne dobijete glatku smjesu.
- U tavi za prženje otopite maslac ili stavite ulje i pecite palačinke na uobičajen način.
- Servirajte sa svježim voćem ili nadjevom po želji.
Kako napraviti bademovo brašno
- Sirove orašaste plodove usitnite u multipraktiku ili suhoj posudi blendera sve dok ne postanu sitni i mrvičasti.
- Budite oprezni da ih ne obrađujete predugo jer tada počnu ispuštati svoja ulja i poprimati teksturu maslaca.
- Dobiveno brašno od ploda je uvijek grublje od komercijalnog brašna. Ako želite pravo svijetlo i pahuljasto brašno, obavezno namačite orašaste plodove 12 sati i dehidrirajte ih.
- Ako želite da vam brašno bude bijelo, možete ukloniti kožicu od badema odmah nakon namakanja.