Kolumne 05. prosinca 2018.

Kako se pomiriti s partnerom, otpustiti tugu i ponovno obnoviti vezu?

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kraj je godine i vrijeme kada većina radi bilance poslovnih uspjeha, rođenja novih ljubavi, razaranja brakova i velikih krahova i pravi je trenutak da osvijestimo koji su osjećaji najviše dominirali našim bićem.

Ako su nas obuzimali ljutnja, mržnja, ljubomora i nerazumijevanje sigurno su nam se pojavili zdravstvenih problema koji su ostavili tragove ne samo na fizičko zdravlje već i na našoj duši. Da bi iscijelili svoje rane prvo što moramo je preoblikovati sve te negativne osjećaje u suprotne pozitivne i plemenite vibracije poput ljubavi, suosjećanja, opraštanja i prihvaćanja.

Bitno je oprostiti sebi i prihvatiti se bez puno kritike, a zatim prigrliti druge s puno poštovanja i tolerancije. Kada otpustimo svoju ljutnju i tugu, to mijenja našu energiju, zato nas drugi počinju drugačije osjećati i uzvraćaju nam na isti način. Važnosti opraštanja su isticali mnogi mudraci i filozofi te kroz svoj način života pokazivali ljudima kako da to primjenjuju u svakodnevnom praksi.

Važno je prepoznati da ste se počeli boriti za moć

Kad partneri ne kažu jedno drugom što žele ili što ih muči i stalno se međusobno kritiziraju, sigurno je da duh ljubavi nestaje. Javlja se nepopustljiva borba za moć u kojoj svaki od partnera nastoji prisiliti onog drugog da zadovolji njegove potrebe.

Često počinjemo sumnjati da se naš partner promijenio od vremena kada smo bili zaljubljeni ili smo se zeznuli u procijeni njegove naravi. Iluzija romantične ljubavi nas lagano napušta, bolni smo, vrištimo dovoljno glasno i dugo očekujući da će nas partner spasiti, ali on to ne čuje ili ne prepoznaje što želimo pa se na kraju prizemljimo. Odlučujemo se za bračnu terapiju ili u najgorem slučaju za razvod.

Unutar veze partner nam daje mnoge dokaze o svojim mislima, osjećajima i željama, ali sve ne registriramo jer nam je jednostavnije odbijati i ne opterećivati se tim često prikrivenim signalima. Ako je pak, partner izuzetno zatvoren u komunikaciji, često prikriva povrede iz djetinjstva koje su mu nanijele emocionalnu štetu. Tada bismo mu trebali pomoći da se iscijeli, ali zbog površnosti u slušanju i nepotrebne kritičnosti, ugrađujemo u njega nove povrede.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Opraštanje i otvaranje prema drugome put je prema iscjeljenju odnosa

Kako bi se partnerska veza popravila, potrebno je prestati očekivati da će se vanjski svijet pobrinuti za nas i preuzeti odgovornost za naše iscjeljivanje. Ako se radi o preljubu dobro je otvoriti se, priznati partneru te se rasteretiti osjećaja grižnje savjesti, a bez osuđivanja da nas je partner svojim ponašanjem isprovocirao i gurnuo u flert. Najvažnije je da partneri imaju otvorenu komunikaciju iz koje će shvatiti koliko je snažna njihova ljubav, postoji li obostrana kemija, ako ne, što promijeniti, te da oproste jedno drugome na povredama koje su si nanijeli. Tada se kreće u fazu procesa koji se ne događa automatski, a niti lako.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Pažnju sa sebe prebaci na partnera i čudo će se dogoditi

To je potrebno učiniti tako da usmjerimo svoju energiju na liječenje partnera. Kada usmjerimo energiju sa sebe prema partneru, počinje psihološko i duhovno iscjeljenje na dubljoj razini. Važno je da vježba proširivanja – davanja energije postane naš uobičajeni način rješavanja sukoba i kritike. Tada se događa pomak na putovanju prema savršenom odnosu.

Možda te zanima... Kako otvoriti srčanu čakru i uživati u sebi i drugim ljudima Kolumne Možda te zanima... Faza dosade, televiziomanije, prejedanja - kako izaći iz zone komfora? Kolumne

www.hareom.com

Više o knjigama "Savršeni put do iscjeljenja" i "Moć životne energije"

Naša veza se tada temelji na uzajamnoj brižnosti i ljubavi. Odnosno ljubavi koju najbolje opisuje grčka riječ - agape. To je ljubav koja prelazi obično iskustvo jer životna snaga teče od nas prema našem partneru, bol prošlosti polako nestaje i oboje doživljavamo stvarnost svoje čiste cjelovitosti. Tek kada postignemo to savršeno stanje, postajemo svjesni koliko malo nam treba za sreću.

Možda te zanima... Ne možeš pobjeći od osjećaja tuge kada shvatiš da voliš osobu koja je emocionalno nedostupna Psiha i seks
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      ChrisFoy

      TAKO SAM SREĆAN DA OVDJE PODIJELJIM SVJEDOČENSTVO, DR OGUNDELE JE SJAJAN KOLICINSKI ČOVJEK, MOJU SUPRUGU VRATIO MI JE KRAJ 24 sata SVOJIM MOĆIMA, OVAJ ČOVJEK JE SJAJAN, AKO VAM TREBA BILO KAKVA POMOĆ DA VRAĆETE LOV OBRATITE SE DR OGUNDELEU NA WHATSAPP ILI VIBER CHAT: +27638836445.

    • Default avatar -
      ChrisFoy

      SUPER VIJEST: ZOVEM SE CHRIS FOY, TAKO SAM SREĆNA DA MI SE MOJA SUPRUGA VRATILA. ONA SADA VOLI I SAMA ME POŠTUJE. NIŠTA JA PITAM DA TO RADI. SVA HVALA DR OGUNDELEU, VELIKOM TIJELU LJUDI. OVAJ ČOVJEK JE NAJBOLJI I RAVNO NAPRIJED MJESTO KOLICINE KOJA VAM KAŽE ISTINU I REZULTAT ĆETE ISPOD 24 SATA, ON JE MOĆAN. DR OGUNDELE JE VRLO POVREDAN ČOVJEK, REKAO SAM mu DA ĆU UVIJEK PODIJELITI SVJEDOČANSTVO ZATO DA OVDJE DIJELIM. AKO VAM TREBA VAŠA LJUBAV NAZAD, ILI IMATE BILO KOJIH OSOBNIH ŽIVOTNIH PROBLEMA,

    • Default avatar -
      PetraBurger

      Moje ime je Petra Burger i želim ovdje podijeliti svoju istinsku životnu priču o tome kako sam uz supruga uz pomoć dr. Ogundelea vratio svog čarobnjaka koji je vratio mog muža u roku od 24 sata svojim moćima, a ove čarolije su bezopasan, ovaj čovjek je vrlo moćan čovjek, s njim sam dogovorio da njegovo ime podijelim na internetu i zato to sada radim. Ako vam treba pomoć, možete se obratiti njegovom WhatsApp-u: +27638836445. On je 100% stvaran i moćan.

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.