Kolumne 24. listopada 2018.

Faza dosade, televiziomanije, prejedanja - kako izaći iz zone komfora?

Foto: Thinkstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Povodom rebrendiranja Zdrave Krave u missZDRAVU donosimo ti odgovore naših novih i starih kolumnista zašto nije dobro biti u rutini, kako izaći iz zone komfora i kako se nositi s promjenama u životu - dobrim i lošim. Na ta pitanja odgovara naša kolumnistica Biserka Blašković, bioenergetičarka.

Kad čovjek upadne u rutinu blokira se na fizičkoj, emocionalnoj i mentalnoj razini

Kada svakodnevno imamo iste obrasce ponašanja kuća- posao, posao- kuća s vremenom počinjemo otupljivati i osjećati se poput programiranog robota. Mnogi upadaju u fazu dosade, televizomanije, prejedanja, a neki čak u depresiju. Da nam se to ne bi dogodilo moramo nešto promijeniti u svom životu. Mnoge žene uglavnom razbijaju tu monotoniju odlaskom kod frizera, kozmetičaru ili na kavu s prijateljicama. One kreativnije ipak si ubace u život redovne odlaske na pilates, yogu, zumbu ili tai chi. Muškarci većinom krenu u teretane, trčanje, vožnju biciklom ili s dečkima na nogomet i pivicu. Ipak ima dosta osoba koje se izvlače na nedostatak slobodnog vremena i tako sve više tonu te ulaze u začarani krug i fazu nezadovoljstva.

Putovanju su izvanredan način da pobjegnemo iz svakodnevne rutine. Kada putujemo u neke druge zemlje i boravimo tamo određeno vrijeme, počinje nam se mijenjati frekvencija i boja aure, a sve zbog utjecaja energije tog naroda, odnosno njegovog temperamenta, običaja i stavova. Nakon putovanja, zanimljivo je otkrivati promjene koje nam se događaju pa makar to bio i neki kraći period, dok nas opet ne obuzme klatno naroda u kojem nastavljamo živjeti.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Ako pak čovjek ništa ne poduzima i miri se sa starim praiskonskim obrascima s kojima se rađa, kako je normalan proces rođenje-mladost-starost-smrt, događaju mu se mnoge blokade na fizičkoj, mentalnoj i emocionalnoj razini. Zanimljivo kako se uopće ne posumnja da je to loš obrazac razmišljanja i da je to moguće zamijeniti s nekim i pozitivnijim stavom. U ljudskim glavama je čip, program s kojim se rađamo, koji sve zna i sve pamti, znači moramo se preprogramirati. A to znači da bi trebali stara uvjerenja zamijenite novim pozitivnim afirmacijama.

Za izlazak iz zone komfora potrebno je prevladati strah koji nas sputava

Biti nevezan za materijalno velika je mudrost, ali to ipak nekima i uspijeva. Ako živimo i funkcioniramo na materijalnoj razini normalno je da volimo biti okruženi lijepim stvarima i da se osjećamo ugodno i sigurno. Motivirati se za izlazak iz komfora nije lako. To uspijevaju samo osobe snažnog, avanturističkog duha koji znaju što im je važnije topla četiri zida i ugodan krevet ili iskonski osjećaj povezanosti s prirodom iz koje smo svi izrasli. Najveća barijera koja nas sputava da se upustimo u životnu avanturu u kojoj izlazimo iz svog sigurnog komoditeta je strah. To je strah od nepoznatih osoba i situacija.

Kako bismo se riješili strahova, od životne važnosti je osloboditi se negativnih ideja i vjerovanja. Potrebno je što manje razmišljati o prošlosti, oprostiti svakome, naravno i sebi, jer ćemo tada razviti samopoštovanje te ćemo postati hrabriji, sigurniji i nijedna životna situacija nam neće biti teška.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Kada shvatimo kako funkcionira zakon privlačnosti bolje prihvaćamo promjene u životu

Ovaj svijet funkcionira tako da uvijek nailazimo na lekcije koje su nam najprikladnije kako bi se što više upoznali. Ako je potrebno da nešto naučimo, tada tome ne možemo pobjeći. Prije ili kasnije život nam sprema zamke koje su neizbježne s kojima se suočavamo i iz kojih izlazimo sigurniji i mudriji. Tek u trenutku kada to osvijestimo problemi će zauvijek nestati. Vječno vodimo rat između tijela, uma, emocija i duha. Stalno smo u raskoraku sa samim sobom i vječno nezadovoljni. Energetski promatrano ipak je sve stvar psihe. A kako je psiha neopipljiva, vječno bježimo od nje, ne želimo se suočiti sa svojim duhom te nam je lakše za svoje probleme opteretiti druge, a nerijetko ih i optužiti kao krivce za naša loša stanja, bolesti i neuspjehe.

Važno je znati kako ono o čemu najviše razmišljamo privlačimo k sebi, a to je najmoćniji zakon Svemira - zakon privlačnosti. Najbitnije je shvatiti da sveukupna energija vibrira na određenoj frekvenciji, a budući da smo i mi energija i mi vibriramo na nekoj frekvenciji, a našu frekvenciju u svakom trenutku određuje ono što mislimo i osjećamo. Naše misli određuju našu frekvenciju, a osjećaji nam govore na kojoj smo frekvenciji. Ako se osjećamo loše, nalazimo se na vibraciji privlačenja loših stvari, odnosno u umu nam dominiraju negativne misli i loše slike.

Možda te zanima... Nesanica i depresija znak su blokirane krunske čakre Kolumne Možda te zanima... Kako otvoriti srčanu čakru i uživati u sebi i drugim ljudima Kolumne

Sve što želimo, sastoji se od frekvencija i također vibrira. Kada razmišljamo o onome što želimo odašiljemo tu frekvenciju, odnosno energiju željenog navodimo da vibrira upravo na toj frekvenciji i time je privlačimo sebi. Kada se usredotočimo na ono što želimo, mijenjamo vibraciju atoma te stvari te je navodimo da vibrira prema nama. Mi smo magnet stoga energizirajmo sve prema sebi i sebe prema svemu što želimo. Ako ne razumijemo zakon privlačnosti ne treba ga odbaciti. Možda ne razumijemo ni zakon elektriciteta, ali ipak uživamo u njemu, koristeći električnu energiju bez koje je danas nezamisliv život.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.