Hrana Zdravi recepti 19. veljače 2020.

Zdravi hranjivi proteinski puding sa sirom i avokadom

Foto: shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Predstavljamo ti Saru Kostović, veliku zaljubljenicu u zdravu i pravilnu prehranu, a od prošle godine i healthy food blogericu koja će nam slati svoje zdrave recepte.

Saru možeš pratiti na njezinu blogu HEALTHYCORNERBYS

Zbog alergije na šećer i pšenicu prelazak na zdravu prehranu

 

"Ni u najluđim snovima nisam mogla zamisliti da će me vlastita dijagnoza ubaciti u predivan svijet kreative i čiste ljubavi. Naime, prije nego što sam počela svjesno eksperimentirati u kuhinji kako bih napravila neki vlastiti desert koji bi se uklapao u moju prehranu bez alergena, nisam znala ništa ni o kuhanju, a ni o kuhinji kao izvoru zadovoljstva", priča Sara i nastavlja:

 

"Alergiju na bijeli šećer i pšenicu shvatila sam drastično jer sam mislila da će me to vječno sputavati u namjeri da živim kvalitetan život. Kako li sam se samo grdno prevarila! Sada je moj healthy corner ogledalo recepata i prehrane koju, u krajnosti, osobno živim iz dana u dan. Svaki recept rađen je s dozom iznimne ljubavi, pažnje i posvećenosti! Instagram mi je poslužio kao mogućnost širenja ljubavi prema pravilnijoj prehrani i zdravijim namirnicama. Tip sam koji voli gledati ljude vješte u kuhinji, a kako sam dijete obitelji kojoj je kulinarstvo bilo osnovni izvor prihoda, imala sam priliku učiti od stvarno iskusnih bliskih osoba. Oni će mi zauvijek ostati glavni uzor u svemu pa tako i u kulinarskom životu."

Možda te zanima... Fit desert ili doručak: Čokoladni chia puding Hrana

 

Sara kaže kako njezina virtualna zajednica raste iz dana u dan te da je presretna kad joj netko javi da je isprobao recept jer joj je to potvrda da njezin trud ima smisla. "Svaki novi pratitelj je još jedna prijeđena stepenica ka cilju koji je jedan jedini - zainteresirati ljude za igranje u kuhinji i otkrivanje recepata koji su bazirani na nutritivno bogatim namirnicama. Svi smo jedinke za sebe i svakome odgovaraju druge namirnice tako da bismo definitivno trebali slušati svoje tijelo i ono što nam ono poručuje.

 | Author: Sara Kostović Foto: Sara Kostović

 

A, ako im moj profil posluži kao oaza spasa u moru junk food-a na ulicama, nema sretnije osobe od mene. Prilike se pružaju iz dana u dan, strpljivo čekam, marljivo kuham i zahvaljujem životu što mi je u ovako mladoj dobi pružio priliku da se bavim nečim što istinski volim. Ako nešto istinski volimo, trudit ćemo se u tome biti što bolji, a trud se uvijek prepozna. U to vjerujem i toga se držim.", kaže Sara.

 

Užina ili desert, ti odluči

Gdje god da idem, užinu nosim sa sobom. Jednostavno, ne dopuštam sebi da dođem u situaciju da nemam što pojesti na brzinu. Volim kada su obroci koje mogu ponijeti jednako ukusni te iste teksture, kao i kada su tek napravljeni. Isto tako, vjerujem da se nitko ne bih bunio na užinu koja može biti i desert. Čokoladni puding od avokada definitivno može biti oboje i zdravi desertić nakon nedjeljnog ručka, a i međuobrok koji možeš bez problema ponijeti sa sobom.

Ne znam kako stojiš s avokadom, ja ga obožavam i definitivno ne znam gdje sam bila prije nego što smo se ja i avokado zavoljeli! Bila je to ljubav na prvi pogled. Avokado je stvarno prekrasna namirnica koja omogućava bezbroj načina pripreme, bezbroj načina serviranja i bezbroj načina komponiranja u gotov proizvod.

Obiluje nezasićenim masnim kiselinama, neizostavnim vitaminima i mineralima, a dijetalna vlakna su finalni dodatak koji ovu namirnicu čini nutritivno neodoljivom. Ako još nisi probala avokado, nadam se da će te ovaj receptić potaknuti na to. E, da - vrlo važna napomena! Recept možeš napraviti večer prije, ostaviti u hladnjaku preko noći i ujutro imaš gotov doručak ili spremljenu užinu za posao.

 | Author: Sara Kostović Foto: Sara Kostović

Sastojci

  • 1 zreli avokado
  • 3 pune žlice posnog sira
  • pola žlice kakaa
  • 2 žlice meda
  • žličica cejlonskog cimeta
  • voda
  • 1 - 1.5 dcl vode (ovisno o jačini blendera)

Priprema: Sve sastojke izblendati u fini puding. Po želji ohladiti te poslužiti uz najdraže dodatke.

Saru možeš pratiti na njezinu blogu HEALTHYCORNERBYS

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.