Za sve ljubitelje čokoladnih kolačića imamo odličan i jednostavan recept. Tajna ovih sočnih čokoladnih kolačića je u kratkom pečenju. Za kremastu sredinu, kolačiće možeš izvaditi iz pećnice dok su još uvijek pomalo sjajni.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 6 žlica kakaa
- žličica soli
- 150 g šećera (možeš koristiti i smeđi šećer)
- 60 g maslaca, otopljenog
- 2 žlice biljnog ulja
- 2 velika jaja
- 1/4 žličice ekstrakta vanilije
- 80 g čokoladnih kapljica ili naribane čokolade
Priprema:
- Pomiješajte pjenjačom u posudi brašno, kakao i sol.
- Šećer, maslac i ulje stavite u drugu posudu; istucite mikserom na srednjoj brzini dok se dobro ne sjedine (oko 5 minuta). Dodajte jaja, jedno po jedno te vaniliju.
- Smjesi od maslaca dodajte smjesu brašna, miksajte na maloj brzini dok se ne sjedine. Dodajte čokoladu i lagano izmiješajte. Pokrijte plastičnom folijom te smjesu ohladite 30 minuta.
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
- Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje oblikujte kekse stavljajući ih s razmakom.
- Pecite na 180 stupnjeva 8 minuta ili dok se keksi ne stegnu. Ostavite ih da se ohlade.
U slast!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.