Ovi zdravi kolačići izrađeni su od samo šest sastojaka. Baza je bademovo brašno, tako da su bez glutena, bez žitarica i lako se mogu prilagoditi da budu veganski. Svaki kolačić sadrži svega pet grama šećera.
Sastojci:
- šalica bademovog brašna
- 3 žlice omekšalog maslaca, ghea ili veganskog maslaca
- 5 do 6 žlica smeđeg šećera ili ako hoćete da kolačići imaju nizak glikemijski indeks i da su pogodni za dijetu stavite eritrol koji je jednako sladak i ne sadrži kalorije. Šećer podijelite.
- 1/2 čajne žlice vanilijinog ekstrakta
- 1/8 čajne žlice soli
- 1/3 šalice zdrobljenih oraha
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva Celzijevih.
- Obložite posudu za pečenje papirom za pečenje.
- Miješajte bademovo brašno, maslac, 3 žlice šećera, vaniliju i sol dok se ne stvori kohezivno tijesto. U početku će izgledati malo suho, ali samo nastavite miješati. Nakon što se sjedini, umiješajte nasjeckane orahe.
- Napravite kuglice od tijesta i poredaj ih u posudu za pečenje tako da su po centimetar udaljeni jedan od drugog.
- Pecite ih 20 minuta ili dok na dnu ne postanu svijetlo smeđi.
- Pustite ih da se ohlade 15-ak minuta. U zdjelu stavite šećer u prahu i uvaljajte svaki kolačić. Pustite ih da se ohlade i uživajte.
- U hladnjaku mogu stajati do tjedan dana, a u zamrzivaču mjesec dana.
Izvor: Eating Bird Food