Donosimo ti recept za ukusnu povrtnu pizzu. Za pripremu ovog recepta potrebno je do sedamdeset minuta, a glavni sastojci su raznovrsno sezonsko povrće i tijesto. Ovo je zdravi recept za sočnu pizzu s puno povrća koje biraš prema vlastitom ukusu
Sastojci:
Za tijesto:
- 220 g kukuruznog brašna
- 440 g polubijelog (T-850) brašna
- 40 g svježeg kvasca
- 1 žličica šećera
- 6 žlica maslinovog ulja
- 1,5 žličica soli
- oko 4 dcl mlake vode
Za umak:
- 400 g pelata
- suhi origano
- bosiljak
- lovor
- sol
- papar
- 2 režnja češnjaka
Za nadjev:
- povrće po želji (gljive, kukuruz, cherry rajčice, potočarka)
- 300 g mozzarelle
Priprema:
- Kvasac izlomi na komadiće, dodaj mu šećer i pola decilitra tople vode i ostavi na toplom 5 minuta.
- Pomiješaj suhe sastojke, dodaj im kvasac, maslinovo ulje i vodu, umijesi glatko tijesto i ostavi da se diže 30 minuta.
- Na žličici maslinova ulja poprži češnjak pola minute, dodaj mu pelate narezane na kockice zajedno sa sokom, posoli, popapri, začini s origanom i bosiljkom te dodaj lovorov list i kuhaj 15 minuta na laganoj vatri.
- Lim za pečenje premaži maslinovim uljem, tijesto podijeli na dva dijela (za dvije pizze), razvuci ga po limu, tijesto premaži umakom i raspodijeli povrće i mozzarellu. Pospi s par kapi maslinova ulja i prstohvatom sušenog origana.
- Peci u zagrijanoj pećnici na temperaturi od 200 stupnjeva 15 minuta. Kod posluživanja dodaj cherry rajčice i potočarku.
Više recepata potraži na Gastro.hr.