Hrana 09. travnja 2022.

Uskrsna čokoladna torta bez maslaca i jaja

Torta_5
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako se za Uskrs želiš zasladiti, ali ipak s nekom slasticom koja nije teška, ovo je pravi izbor jer ova torta ne sadrži jaja i maslac.

Sastojci

Biskvit

  • 3 šalice brašna
  • 5 žlica kakaa u prahu
  • 2 male žlice praška za pecivo
  • 2 male žlice sode bikarbone
  • 1/2 male žlice soli
  • 1/4 šalice kanola ulja (može i kokosovo ulje)
  • 1 zreli avokado, napraviti pire od očišćenog mesnatog dijela avokada
  • 2 šalice vode
  • 2 male žlice limunova soka
  • 2 male žlice ekstrakta vanilije
  • 2 šalice šećer
Možda te zanima... Sočna torta od ricotte i badema bez brašna Hrana

 

Glazura

  • 2 zrela avokada (također u obliku pirea)
  • 2 šalice šećera
  • 5 žlica kakaa u prahu

Napomena

Možeš koristiti pšenično brašno ili brašno od slanutka ili rižino brašno. Umjesto bijelog šećera možeš koristi šećer kokosove palme ili šećer od breze.

Možda te zanima... Sirova mini cheesecake torta od zdravih sastojka Hrana

 

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 250 stupnjeva te premaži okrugli kalup za torte od 22 centimetra s malo kokosovog ulja te posipaj brašnom.
  • U veliku zdjelu ubaci prvih pet sastojaka (brašno, kakao u prahu, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol).
  • U drugoj zdjeli pomiješaj ulje i sljedeća četiri sastojka (pire od avokada, vodu, ocat, ekstrakt vanilije).
  • Nakon što izmiješaš sastojke, u smjesu dodaj šećer i još jednom dobro izmiksaj.
  • Nakon toga dodaj smjesu s avokadom u mješavinu brašna i ostalih sastojaka te miksaj dok ne dobiješ glatku smjesu.
  • Dobivenu smjesu ravnomjerno ulij u dva okrugla kalupa za torte (promjera 22 centimetra), a koje se prethodno premazala s malo kokosovog ulja i posipala brašnom.
  • Peci u pećnici koja je prethodno zagrijana na 180 stupnjeva. Provjeri kroz 30 minuta jesu li dovoljno pečeni.
  • Biskvite ostavi u kalupu 15-ak minuta da se ohlade, a nakon toga ih možeš izvaditi iz kalupa.
  • Kada više nisu topli, preko jednog biskvita premaži glazuru koju si skuhala na pari te poklopi s drugim biskvitom.
  • Dodaj preostalu glazuru na vrh drugog biskvita.
  • Ako želiš, možeš napraviti duplu smjesu glazure te i bočne strane torte također prekriti glazurom.
  • Na vrh torte možeš dodati mala čokoladna jaja ili ukrasiti prema želji.

Saznaj više o uskrsnoj trpezi kod nas i u svijetu!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.