Šarene, zdrave i što je najvažnije, zabavne za pripremu, ove palačinke jednako su dobar odabir za doručak, ručak ili večeru. Također, bude kreativnost s dodacima - samo nebo je granica. Palačinke po receptu Jamiea Olivera.
Sastojci:
- 1 zreli avokado
- 350 g cherry rajčice
- 100 g baby špinata
- 3 mlada luka
- 1 limeta
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 veliko jaje
- 1 šalica samoniklog brašna
- 1 šalica poluobranog mlijeka
- maslinovo ulje
- 300 g svježeg sira
- ljuti umak od čilija
- 125 g brašna
- 2 žličice praška za pecivo
- 230 ml mlijeka
- 280 g svježeg sira
Priprema:
- Prepolovite avokado, odstranite košticu, ogulite ga i na sitno narežite, a rajčicu narežite na četvrtine, a zatim sve stavite u posudu za salatu s četvrtinom špinata.
- Obrežite, sitno narežite i dodajte zatim mladi luk te preko toga iscijedite sok limete.
- Prelijte sa žlicom ekstra djevičanskog maslinovog ulja, začinite do savršenstva soli i crnim paprom. Stavite sa strane.
- Razbijte jaje u blenderu, dodajte brašno, mlijeko, preostali špinat i prstohvat soli i papra, a zatim promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Stavite veliku tavu na srednje jaku vatru, natrljajte tavu s malo maslinovog ulja, a zatim ulijte tanki sloj tijesta. Pecite palačinku sa svake strane samo minutu do dvije minute ili dok ne postane lagano zlatna.
- U sredinu svake palačinke stavite svježeg sira, salatu od avokada i sve začinite umakom po želji.
U slast!