Donosimo ti recepte za tri različite smjese za palačinke pa biraj koja ti je najbolja. Svaka od tri smjese ima svoje prednosti. Uživaj!
Keto palačinke
Sastojci za 10 komada:
- 1/2 šalice bademova brašna
- 113 g kremastog sira
- 4 velika jaja
- žlica limunova soka
- ulje ili maslac za prženje
Priprema:
- U zdjeli srednje veličine pomiješaj zajedno bademovo brašno, sir, jaja i sok limuna dok ne dobiješ glatku smjesu.
- Peci palačinku sa svake strane oko 2 minute ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Izvor: Delish
Palačinke s grčkim jogurtom
Sastojci:
- Šalica brašna
- žlica praška za pecivo
- 2 jaja
- 1 cijela i još 2/3 šalice grčkog jogurta
Priprema:
- U jednoj zdjeli pomiješaj brašno i prašak za pecivo
- U drugoj zdjeli pomiješaj jaja, grčki jogurt pa sjedini s brašnom i praškom za pecivo, miješajući dok ne dobiješ gusto tijesto.
- Sa šefljom izljevaj tijesto na tavu zagrijanu na srednjoj temperaturi, pri tom oblikujući palačinke debljine 2, 3 cm. Smjesa se neće razlijevati sama od sebe jer je gusta, zato trebaš oblikovati palačinku debljine koja ti odgovara.
- Peci sa svake strane minutu do dvije.
Izvor: Delish Cookbook
Palačinke s chia sjemenkama i borovnicama
Sastojci za 10 do 12 palačinki:
- 3/4 šalice pšeničnog brašna od cjelovitog zrna
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/4 žličice soli
- 3 jaja
- 1 1/2 žlica meda
- 3 žlice jogurta
- 3/4 šalice bademovog mlijeka (ili mlijeka po izboru)
- 2 žlice chia sjemenki
Za jogurt:
- 2 žlice jogurta
- Sok od 1 limuna
- 1 čajna žlica limunove korice
- 1/4 šalice borovnica
Priprema:
- Pomiješaj brašno, sodu bikarbonu i sol.
- Dodaj jaja, med, jogurt i mlijeko i sve zajedno umuti.
- Posljednje, ručno promiješajte chia sjemenke.
- Dodaj chia sjemenke i promiješaj.
- Zagrij tavu za palačinke i ulij malu količinu tijesta, formirajući palačinku.
- Pričekaj dok se tijesto ne počne pjeniti, a zatim pomoću lopatice okreni palačinku.
- Peci s obje strane i ponavlja postupak dok ne potrošiš tijesto.
Za preljev:
- Pomiješaj jogurt s limunovim sokom i koricom.
- Rasporedi po palačinkama i dodaj borovnice.
Izvor: The Almond Eater