Donosimo recepte za tri različite smjese za palačinke pa birajte. Svaka od tri smjese ima svoje prednosti.
Keto palačinke
Sastojci za 10 komada:
- 1/2 šalice bademova brašna
- 113 g kremastog sira
- 4 velika jaja
- žlica limunova soka
- ulje ili maslac za prženje
Priprema:
- U zdjeli srednje veličine pomiješajte zajedno bademovo brašno, sir, jaja i sok limuna dok ne dobijete glatku smjesu.
- Pecite palačinku sa svake strane oko dvije minute ili dok ne dobiju zlatnu boju.
Izvor: Delish
Palačinke s grčkim jogurtom
Sastojci:
- Šalica brašna
- žlica praška za pecivo
- 2 jaja
- 1 cijela i još 2/3 šalice grčkog jogurta
Priprema:
- U jednoj zdjeli pomiješajte brašno i prašak za pecivo
- U drugoj zdjeli pomiješajte jaja, grčki jogurt pa sjedinite s brašnom i praškom za pecivo, miješajući dok ne dobijete gusto tijesto.
- Sa šefljom izljevajte tijesto na tavu zagrijanu na srednjoj temperaturi, pri tom oblikujući palačinke debljine 2, 3 cm. Smjesa se neće razlijevati sama od sebe jer je gusta, zato trebate oblikovati palačinku debljine koja vam odgovara.
- Pecite sa svake strane minutu do dvije.
Izvor: Delish Cookbook
Palačinke s chia sjemenkama i borovnicama
Sastojci za 10 do 12 palačinki:
- 3/4 šalice pšeničnog brašna od cjelovitog zrna
- 1 žličica sode bikarbone
- 1/4 žličice soli
- 3 jaja
- 1 1/2 žlica meda
- 3 žlice jogurta
- 3/4 šalice bademovog napitka (ili mlijeka po izboru)
- 2 žlice chia sjemenki
Za jogurt:
- 2 žlice jogurta
- Sok od 1 limuna
- 1 čajna žlica limunove korice
- 1/4 šalice borovnica
Priprema:
- Pomiješajte brašno, sodu bikarbonu i sol.
- Dodajte jaja, med, jogurt i mlijeko i sve zajedno umutite.
- Posljednje, ručno promiješajte chia sjemenke.
- Dodajte chia sjemenke i promiješajte.
- Zagrijte tavu za palačinke i ulijte malu količinu tijesta, formirajući palačinku.
- Pričekajte dok se tijesto ne počne pjeniti, a zatim pomoću lopatice okrenite palačinku.
- Pecite s obje strane i ponavljajte postupak dok ne potrošite tijesto.
Za preljev:
- Pomiješajte jogurt s limunovim sokom i koricom.
- Rasporedite po palačinkama i dodajte borovnice.
Izvor: The Almond Eater