Pirovo brašno daje ovim divnim zdravim palačinkama jednu blago orašastu notu, a naribana jabuka im daje slatkoću i sočnost. Meni su omiljene prelivene javorovim sirupom i borovnicama, ali vrlo su ukusne i prelivene jogurtom i medom ili posute kokosovim šećerom i orasima.
Proteinske palačinke s bobičastim voćem
Sastojci za 10 manjih palačinki
- 1 šalica bademovog mlijeka (ili mlijeka po vašem izboru)
- 1 1/2 šalica pirovog brašna
- 1 jaje
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 2 žlice kokosovog šećera
- 1/2 žličice cimeta
- 1/4 žličice vanilin ekstrakta
- prstohvat soli
- 1 veća slatka jabuka, oguljena i naribana
- ulje za prženje (ja koristim kokosovo)
Napomena: 1 šalica = 250 ml
Palačinke s cimetom i vanilijom sa samo dva sastojka!
Priprema:
U većoj posudi pomiješaj sve sastojke i na kraju dodaj naribanu jabuku. U tavi za prženje zagrij ulje i stavi oko 2 žlice smjese za jednu palačinku, prži oko 2-3 minute i okreni na drugu stranu kad se pojave mjehurici, zatim ostavi još 1-2 minute dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju. Posluži ih s javorovim sirupom i smrznutim (ili svježim) borovnicama ili jogurtom i medom, a možeš ih posipati i orasima po želji.
Dobar tek!
Još recepata potraži na portalu Gastro.hr!