U zadnje vrijeme sve je popularnije konzumiranje sirove hrane, što zbog zdravlja, što zbog stila života. Svoj prvi sirovi sladoled isprobala sam u Zadru kod naše drage kolumnistice Helene Jakoliš. Intenzitet okusa i struktura njenog sirovog sladoleda su me oduševili pa sam i sama odlučila napraviti jedan
Ovaj sladoled od malina svidio se i članovima moje obitelji koji su vrlo zahtjevni po pitanju kuhinje tako da sam sigurna da će se i tebi svidjeti.
Sastojci:
- 2 banane
- 200 g svježih malina
- 1 list metvice
- 2 žlice agavinog sirupa
Postupak:
Banane nasjeckaj i stavi u zamrzivač preko noći. Sljedeći dan u blenderu pomiješaj sve sastojke i usitni dok ne nastane krema. Kremu prenesi u posudu i stavi u zamrzivač. Svakih sat vremena promiješaj kremu kako bi razbila kristaliće.
Ako želiš biti sigurna da konzumiraš sezonsko voće i povrće, pogledaj kalendar sezonskih namirnica.