Kombinacija špinata, sušenih rajčica, feta sira i tjestenine u salati lagan je poslijeblagdanski obrok. Ova salata jednostavno se priprema, a sastojci su dovoljni za 4 porcije. Isprobaj ovu idealnu kombinaciju specifičnog okusa
Sastojci:
- 500 g špinat
- 6 kom sušena rajčica
- 1 kom crvena paprika
- 200 g tjestenina bez jaja
- 100 g feta sir
- 2 žlica parmezan
- sol
- svježe mljeveni papar
- 3 žlica maslinova ulja
Priprema:
- Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju.
- Papriku nareži na trakice, a sušenu rajčicu na veće komade. Špinat operi i dobro posuši.
- Na maslinovom ulju poprži papriku 2-3 minute, dodaj špinat, posoli, popapri, promiješaj i makni s vatre.
- U špinat umiješaj sušene rajčice, razmrvljenu fetu i ocijeđenu tjesteninu.
- Tjesteninu pospi parmezanom, maslinovim uljem i svježe mljevenim paprom.
Dobar tek!
Još recepata potraži na Gastro.hr portalu.