Spadaš li u one žene koje kuhaju i uglavnom pripremaju nekoliko istih jela, ili, pak, voliš povremeno isprobavati i uvesti neko novo jelo ili namirnicu? Predlažemo tri namirnice na koje često zaboravljamo, a koje zaslužuju naći se na našem jelovniku.
Koraba
Koraba je biljka koja ima mnogobrojne prednosti i vrlo je hranjiva. Nema masnoća, puna je vlakana, kalija i vitamina C koji povoljno utječe na imunološki sustav. Hrskava i sočna, spada u porodicu kupusa i cvjetače, a ima i sličan okus ukoliko se jede sirova. U takvom obliku, možeš je spajati s jabukama ili citrusima i možeš je dodavati u salatu od kupusa.
Kupus
Razne vrste kupusnjača, kao što su kelj, kupus, brokula ili ljubičasti kupus, članovi porodice brassica, imaju višestruko korisne odlike. Bogati su antioksidansima, smanjuju razinu kolesterola u krvi i sadrže tvari kao što su glukosinolati, polifenoli i glutamini koji su zdravi za probavne organe. Naribaj ih sitno za salatu, posluži kuhane kao prilog ili napravi vijetnamske rolice.
Pročitaj recept za rolice s umakom od tikvica.
Plavi patlidžan
Plavi patlidžan bogat je antioksidansima, uz njega ide odlično curry, a uz ispržen može se dodati rajčica, kozji sir i svježi bosiljak. Postoji puno načina njegove pripreme, od toga da se može puniti, pohati, peći na grillu.
Recept za humus od patlidžana koji će ti pomoći u mršavljenju