Biskvit ove torte radi se uz pomoć graham brašna i lješnjaka što će za mnoge biti nov način pripreme, ali sigurni smo veoma slastan!
Sastojci za biskvit:
- 2 šalice brašna tip-850
- 2 šalice graham brašna
- 1 šalica mljevenih lješnjaka
- 2 žlice praška za pecivo
- 1 šalica ulja
- 1 šalica agavinog sirupa
- 1 šalica sojinog mlijeka
- prstohvat soli
Sastojci za preljev za biskvit:
- 0,3 šalice agavinog sirupa
- sok 1 limuna
Sastojci za kremu od jagoda:
- 200 g svježih jagoda
- prstohvat soli
- 1,5 žlica agar-agara
- 2 šalice kreme od riže
- 3 šalice jabučnog soka
- 1 žlica mljevenog lješnjaka
Priprema:
- Pomiješaj sastojke za biskvit, ulij ga u nauljen kalup i peci 50 minuta na 180 stupnjeva.
- Dok je biskvit još topao, prelij ga smjesom agavinog sirupa i limunovog soka.
- Sastojke za kremu (sve osim jagoda) stavi u posudu i kuhaj 15 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući.
- Ugasiti vatru i dodaj jagode. Sve zajedno pomiješaj, izmiksaj u mikseru i ostavi da se ohladi.
- Premaži biskvit kremom i ukrasi svježim jagodama.
U slast!