Hrana 07. travnja 2020.

Torta od lješnjaka i meda po receptu Jamieja Olivera

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Čokoladna torta s medom i lješnjacima po receptu Jamieja Olivera jednostavna je za pripremu i daje fantastične rezultate. Sigurni smo da će usrećiti sve slatkoljupce među vama!

Sastojci:

  • 250 g maslaca
  • 220 g meda
  • 4 velika jaja
  • 150 g mljevenih lješnjaka
  • 150 g brašna
  • 2 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice soli

Sastojci za čokoladni premaz:

  • 200 g tamne čokolade
  • 50 g maslaca

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. Podmaži lim za pečenje ili kalup za torte (24 centimetra) i obloži ga masnim papirom.
  2. Uz pomoć miksera istuci maslac sve dok ne postane blijed i kremast. Zatim dodaj med i dobro promiješaj kako bi se sastojci sjedinili.
  3. Razboj jedno po jednu jaje u smjesu i lagano miješaj nakon svakog puta. Zatim počni dodavati suhe sastojke i također lagano miješaj.
  4. Smjesu ulij u kalup i žlicom ili špatulom poravnaj. Peci na sredini pećnice 45 do 50 minuta.
  5. Izvadi van iz pećnice i pričekaj da se malo ohladi. Okreni naopako i izvadi van na žicu kako bi se kolač ohladio u potpunosti.
  6. Na pari otopi maslac i zatim dodaj izlomljene komade čokolade. Miješaj i pripazi da se čokolada ne pregrije. Skini s vatre i pričekaj da se malo ohladi. Glazuru uz pomoć žlice i ravnoga noža nanesi na tortu. Po želji posipaj cijelim ili mrvljenim lješnjacima. Ostavi na sobnoj temperaturi, a zatim spremi u hladnjak. 
  7. Posluži s dodatkom lješnjaka, kuglom sladoleda ili uz voće po izboru. U slast!

Nutritivne informacije:

  • Kalorije: 329 kcal
  • Masnoća: 24,4 g
  • Šećeri: 15,2 g
  • Protein: 5 g
  • Ugljikohidrati: 21,7 g

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.