Probajte ovu osvježavajuću roladu od krastavaca i sira kao jednostavno predjelo.
Tanke ploške krastavca omotajte oko krem sira pomiješanog sa svježim vlascem i koprom. Možete jednostavno zamijeniti svježe začinsko bilje u zamjenu za svoje omiljeno ili jednostavno upotrijebite aromatizirani krem sir.
Sastojci:
- 1 veliki krastavac
- 114 g krem sira sobne temperature
- 2 žlice nemasnog običnog jogurta
- 2 žlice narezanog svježeg vlasca
- 2 žlice nasjeckanog svježeg kopra
- 1/2 žličice mljevenog papra
Priprema:
- Odrežite krajeve krastavca. Izrežite krastavac duljine od 20 cm (ostatak krastavca ostavite za drugu upotrebu).
- Gulilicom za povrće narežite krastavac po dužini da dobijete 12 trakica. Na čistoj dasci za rezanje narežite trakice krastavaca okomito na list širok oko 20 cm.
- U maloj posudi pomiješajte krem sir, jogurt, vlasac i kopar te pola žličice papra. Rasporedite smjesu preko cijelog lista krastavca, ostavljajući po centimetar na gornjem i donjem rubu.
- Koristeći kuharski nož, pažljivo podignite donji rub s daske za rezanje kako biste započeli motanje; smotajte roladu od krastavca. Narežite roladu od krastavca na kolutove (10 komada otprilike).