Hrana 24. srpnja 2013.

Ljetna salata s grillanim voćem

Salata-Usp
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Vrt se puni zrelim plodovima jabuka, krušaka, marelica i šljiva. Šetnja tako lijepim okružjem ne može završiti, a da se barem neki plodovi ne uberu, ali uvijek imam dvojbu hoće li to voće krasiti neki lagani ljetni desert ili pak upotpuniti slano jelo osvježavajući i nadopunjavajući njegov okus

Ovaj put 'prevagnula' je slana kombinacija, veoma lagana i jednostavna. Iako je sve teže pronaći domaću salatu zbog nepovoljnih vrućina koje su uništile uloženi trud mnogih, u bakinom vrtu uvijek se pronađe poneka sorta koja je spašena. Kako bih iskoristila preostalu salatu, napravila sam slatko-slanu kombinaciju voća i salate.

Sastojci:

  • 1 glavica salate
  • 4 lista cikle
  • 3 marelice
  • 3 šljive
  • 1 jabuka
  • 1 kruška
  • 3 žlice meda
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1/2 paketića tofua (običnog)
  • 1 žlica aceta balsamica
  • 1 žlica svježeg timijana

Priprema:

  1. Očisti salatu i potopi je u zdjeli vode.
  2. Nareži voće na polovice i četvrtine te pomiješaj s medom i 2 žlice maslinova ulja.
  3. Tofu nareži na kockice i stavi marinirati u mješavinu aceta balsamica, 1 žlice maslinova ulja i timijana.
  4. Ostavi pola sata da se sastojci mariniraju
  5. Na grill-tavi ili na roštilju popeci voće s prerezane strane, ali pazi da ti ne zagore jer onda umjesto osvježavajućeg ljetnog okusa, dobiješ gorak okus. Ostavi voće da se ohladi, umak ohladi za preljev.
  6. Tofu peci na tavici 5 minuta te ostavi sa strane.
  7. Salatu ocijedi te na njoj posluži grillano voće i tofu. Pospi s malo svježeg timijana.

Uživaj i dobar tek!

Ako želiš doznati više o Kristini i njezinoj zdravoj kuhinji klikni ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.