Lješnjaci obiluju omega-3-masnim kiselinama koje doprinose zdravlju srca i normalnom rastu i razvoju mozga. Ako se kupuju s ljuskama mogu brže užegnuti, no, ako su vakuumirani te sačuvani na suhom i tamnom mjestu, njihov originalni okus ostat će sačuvan tijekom duljeg vremena
Snažan antioksidans
Lješnjak je bogat izvor vitamina E, folata, kalija, magnezija, mangana, fosfora te željeza. Vitamin E je snažan antioksidans koji doprinosi obrani organizma od prekomjerne proizvodnje slobodnih radikala. Naime, slobodni radikali uzrokuju oštećenje tkiva izazivajući upalu koja dugoročno može dovesti do razvoja kroničnih bolesti.
Lješnjaci se također ističu sadržajem prehrambenih vlakna te na 100 grama osiguravaju čak 9.7 grama za probavni sustav važnih tvari. Svoju primjenu nalaze u kolačima, čokoladama, keksima te se također koriste za proizvodnju maslaca od lješnjaka.
Pročitaj kakve veze ima luk s izdržljivošću.