Rashlađena krema fantastičnog okusa od kupina, meda i ricotta sira, odličan je desert za tople ljetne dane! A ne sadrži gluten tako da u njoj mogu uživati i osobe koje imaju celijakiju ili su alergične na protein iz pšenice
Celijakija ili nepodnošljivost organizma na gluten, protein koji se nalazi u pšenici i ostalim žitaricama kao što su zob, ječam, raž, pira, kamut i triticale, jedno je od najraširenijih stanja u svijetu.
Saznaj koji su simptomi celijakije i kako se liječi!
Povodom obilježavanja Tjedna svjesnosti o celijakiji, koji traje od od 15. do 22. svibnja, donosimo ti recepte za ukusna i zdrava bezglutenska jela. Danas isprobaj lagani desert od kupina!
Sastojci koji su ti potrebni:
- 100 grama Schär bezglutenskih piškota Savoiardi
- 400 grama kupina
- 250 grama ricotta sira
- 2 bjelanjka
- 4 žlice meda
- 60 ml likera od limuna
Priprema:
Nareži Savoiardi piškote na male kocke, navlaži u likeru i stavi na tanjur. Pomiješaj kupine i med te dodaj ricotta sir. Bjelanjke umješaj u snijeg i pažljivo pomiješaj. Na kraju dodaj Saviardi kekse. Ulij kremu u 4 zdjele, stavi u hladnjak da se ohladi sat vremena i potom još 20 minuta u zamrzivaču.
Prehrambene vrijednosti u 100g:
- Proteini 5,0 g
- Masti 2,9 g
- Ugljiko-hidrati 17,0 g
- Kcal 122
- Kj 515
Više o Schär proizvodima pročitaj na: www.pretti.hr