zdrava krava postala
Slanutak, krumpir i peršin odlična su kombinacija. Uz ove ukusne krokete poslužite krastavce i umak od rajčice. Sastojci su dovoljni za četiri porcije, a trajanje pripreme je do 60 minuta
Sastojci:
- 25 dag skuhanog slanutka ili iz konzerve
- 15 dag krumpira
- 2 žlice nasjeckanog peršina
- nekoliko grančica metvice
- 1 jaje
- 4 rajčice ili pelati iz konzerve
- 1 režanj češnjaka
- grančica celera
- 3 kisela krastavca
- kim
- krušne mrvice
- 2 žlice ulja
- brašno
- feferon
- sol
Priprema:
- Krumpir skuhajte pa ga potom ogulite ga i usitnite.
- Ocijedite i zgnječite slanutak. Nasjeckajte češnjak pa mikserom miješajte slanutak, češnjak, peršin, metvicu, sol i krumpir.
- Vlažnim dlanovima oblikujte male krokete, uvaljajte ih u brašno, zatim u umućeno jaje te u krušne mrvice.
- Poslažite krokete na nauljeni lim i pecite oko 10 minuta u pećnici, zagrijanoj na 200 stupnjeva C.
- Rajčice nasjeckajte, zatim mikserom pomiješaj s dvije žlice maslinova ulja, malo soli i 2, 3 listića celera.
- Ocijeđene kisele krastavce tanko narežite i pospite kimom.
Dobar tek!