Slanutak, krumpir i peršin odlična su kombinacija. Uz ove ukusne krokete poslužite krastavce i umak od rajčice. Sastojci su dovoljni za četiri porcije, a trajanje pripreme je do 60 minuta
Sastojci:
- 25 dag skuhanog slanutka ili iz konzerve
 - 15 dag krumpira
 - 2 žlice nasjeckanog peršina
 - nekoliko grančica metvice
 - 1 jaje
 - 4 rajčice ili pelati iz konzerve
 - 1 režanj češnjaka
 - grančica celera
 - 3 kisela krastavca
 - kim
 - krušne mrvice
 - 2 žlice ulja
 - brašno
 - feferon
 - sol
 
Priprema:
- Krumpir skuhajte pa ga potom ogulite ga i usitnite.
 - Ocijedite i zgnječite slanutak. Nasjeckajte češnjak pa mikserom miješajte slanutak, češnjak, peršin, metvicu, sol i krumpir.
 - Vlažnim dlanovima oblikujte male krokete, uvaljajte ih u brašno, zatim u umućeno jaje te u krušne mrvice.
 - Poslažite krokete na nauljeni lim i pecite oko 10 minuta u pećnici, zagrijanoj na 200 stupnjeva C.
 - Rajčice nasjeckajte, zatim mikserom pomiješaj s dvije žlice maslinova ulja, malo soli i 2, 3 listića celera.
 - Ocijeđene kisele krastavce tanko narežite i pospite kimom.
 
Dobar tek!