Sjajan obrok koji može biti ručak ili večera, a možete ju ponijeti i za užinu na poslu! Lagana je i jednostavno se priprema te vam neće oduzeti puno vremena, a užitak neće izostati.
Neodoljiv spoj zdravog slanutka, tune, peršina, ali i salate po želji - rukole, radiča, endivije, matovilca... Izbor je velik, a na vama je da dodate ovoj salati svoj najdraži sastojak. Također, možete ju obogatiti kuhanim jajima i time dobiti još više proteina u ovom sjajnom obroku. Ako vam sama salata ipak nije dovoljna, možete ju poslužiti kao prilog kuhanoj piletini, ili pak, uz komad domaćeg crnog kruha sa sjemenkama.
Sastojci:
- 500 g slanutka iz konzerve, ocijeđenog
- 1 luk
- nasjeckan 2 češnja češnjaka
- nasjeckana 2 - 3 žlice sjeckanog peršina
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice crvenog vinskog octa
- 2 konzerve fileta tune, ocijeđene od ulja
- sol i papar
- zelena salata po izboru: rukola, endivija, matovilac, potočarka...
- po želji dodati kuhana jaja
Priprema:
Slanutak ocijediti te ga pomiješati s filetima tune natrganim vilicom na sitnije komadiće. U posudi pomiješati ocat, peršin, maslinovo ulje, sol i papar. Slanutku i tuni dodati luk i češnjak te preliti sve pripremljenim preljevom (ostaviti žlicu preljeva) Poslagati u posudu za posluživanje zelenu salatu te ju pokapati žlicom preljeva i na salatu staviti pomiješani slanutak, tunu, luk i češnjak. Još recepata potraži na portalu Gastro.hr
Poslužiti odmah!
Šest najgorih namirnica koje možeš pojesti prije odlaska na spavanje!