Hrana 12. veljače 2014.

Juha od mrkve i češnjaka

Juha_Mrkvau
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Spremi i kušaj nenadmašan spoj okusa mrkve i češnjaka u zdravoj juhi. Za pripremu juhe potrebno ti je oko 35 minuta, a osim mrkve i češnjaka trebaš imati lanene sjemenke, kockice prepečenog kruha i maslinovo ulje. Sastojci u receptu su dostatni za četiri obroka

Glavni sastojci

  •  500 g mrkve
  • 10 režnjeva češnjaka
  • 2 krumpira
  • 1 l povrtnog temeljca
  • 0,5 l mlijeka
  • 3 kriške kruha
  • 1 žličica lanenih sjemenki
  • sol, papar, maslinovo ulje

Priprema:

Mrkvu i krumpir oguli i operi pa ih nareži na manje kockice. Češnjak nasjeckaj na tanke ploške. Na maslinovom ulju poprži povrće, podlij s povrtnim temeljcem i mlijekom, posoli, popapri, smanji vatru i kuhaj 20 min. Kada je povrće kuhano, usitni ga štapnim mikserom. Pojačaj vatru i kuhaj još 5 minuta.
Kruh nareži na kockice pa ga kratko poprži na malo maslinova ulja uz često miješanje. Gotovu juhu pospi lanenim sjemenkama i kockicama prepečenog kruha.

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.