Hrana 23. listopada 2013.

Juha od bundeve s paketićima od kelja

Juhau
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ovaj vikend je u mojoj rodnoj Pregradi, Gradska knjižnica organizirala druženje na temu "Bundeva - kraljica jeseni". Nisam bila samo posjetitelj ovog događaja, već sam i predstavila portal Zdrava Krava, pripremom torte i edukativnim govorom o nutritivnim vrijednostima bundeve i njezinih proizvoda. Donosimo ti recept za juhu od bundeve s paketićima od kelja te bruskete s bundevinim uljem

Posjetiteljima sam prezentirala različite vrste bundeva, a onda sam se primila pripreme jela s bundevama kako ne bi propale. Ovaj tjedan donosim ti jedan ukusan i cjelovit obrok koji će zagrijati tvoj organizam.

Juha

Sastojci:

  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • žlica sjeckanog svježeg peršina
  • 3 šalice pirea od hokkaido bundeve
  • šalica mrkve
  • sol, papar, muškatni oraščić
  • 1,5 dcl sojinog vrhnja
  • 3 žlice ulja

Priprema: sitno nasjeckaj luk i češnjak te ih poprži na ulju. Dodaj mrkvu i pirjaj dok malo ne omekša. Umješaj pire od bundeve, peršin i začine. Kuhaj na laganoj vatri te dodaj sojino vrhnje. Nakon što provrije makni s vatre.

Paketići od kelja

Sastojci:

  • 6 velikih listova kelja
  • 3 žlice naribane mrkve
  • 6 sitnih kockica sira
  • 1 žlica ulja
  • nasjeckani češnjak

Priprema: listove kelja skuhaj dok središnja tvrda vlaknasta struktura ne omekša. Na ulju poprži češnjak i mrkvicu te na 3 lista stavi po jednu žlicu mješavine i 2 kockice sira. Kelj savij u paketiće te svaki paketić zavij u još jedan list kako bi bili čvršći. Paketiće zatim poprži na suhoj tavi kako bi se sir rastopio.

Bruskete

Sastojci:

  • kukuruzni baguette (3 šnite)
  • 2 žlice bundevina ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • nasjeckani peršin

Priprema: Sitno nasjeckaj peršin i češnjak, ulje stavi na tanjur i u njega umoči šnite kruha s oba kraja. Na bruskete stavi peršin i češnjak te poprži na suhoj tavici dok kruh ne postane hrskav i potamni.

Još recepata Kristine Grofelnik potraži ovdje.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.